Zprávy z jednání Rady města

26. 6. 2019 · 2 minuty čtení
Téma Z města

V úterý 25. června se sešli radní ke svému dalšímu pravidelnému jednání.

Úpravy venkovního areálu na CVČ Pavučina budou hotové do května
Radní vybrali firmu, která upraví venkovní areál kolem nové budovy CVČ Pavučina. Brněnská firma PFM Greenvia vybuduje podle architektonického návrhu Veroniky Hukové altán, voliéru a ohradu, založí stezku bosou nohou, trávníky a vysadí záhony pro motýly. Práce by měly být hotové do května roku 2020 a město přijdou na bezmála 600 tisíc korun.

Klub historie a vlastivědy mění své sídlo
Spolek Klub historie a vlastivědy Hustopečska dosud sídlil na adrese Městské knihovny. Rada města souhlasila s tím, že své sídlo přesune do nové budovy multifunkčního centra. V prvním patře Kina budou každou druhou středu v měsíci využívat přednáškový sál včetně kuchyňky a WC. Prostory jim budou od září poskytnuty za sníženou cenu nájemného.

Pronájem turistické ubytovny v Orlických horách
Město Hustopeče vlastní na okraji obce Celné u Těchonína v podhůří Orlických hor turistickou ubytovnu. „Do areálu patří patrová zděná budova s deseti pokoji v patře, společenská místnost a vybavená kuchyně v přízemí. Na oplocené zahradě je deset chatek pro letní pobyt,“ upřesnil místostarosta Bořivoj Švásta. Radní schválili, že celý objekt ubytovny nabídnou k pronájmu.

Nová zpevněná plocha pro kontejnery
Radní vyhověli žádosti společenství vlastníků dvou bytových domů na ulici Brněnská. Městské služby vybudují mezi domy zpevněnou plochu pro čtyři kontejnery na odpad.

Zajištění provozu obecního infokanálu po ukončení analogového vysílání
Na podzim letošního roku bude v kabelové televizi ukončeno analogové vysílání. Zhruba polovina abonentů kabelové televize, kteří dosud používají staré televizní přijímače, by tím ztratilo příjem obecního infokanálu. Rada města schválila objednávku transmodulátoru, díky kterému zůstane snadný příjem infokanálu zachován všem připojeným domácnostem bez rozdílu. Zařízení bude stát 12 tisíc korun bez DPH.

Velká vozidla na parkovišti u Lidlu nebudou bránit ve výhledu
Nadměrná vozidla parkující v zálivu na ulici Brněnská často brání ve výhledu řidičům, vyjíždějícím z parkoviště obchodního domu Lidl. Radní odsouhlasili v tomto místě omezení parkování vozidel nad 2,5 tuny. Změna dopravního značení bude financována z rozpočtu města. „Reagujeme tak na četné stížnosti občanů na velmi nebezpečnou dopravní situaci, kterou denně zažívají řidiči odbočující z parkoviště doleva, tedy směrem do města,“ doplnila informaci starostka Hana Potměšilová.

-kam-

 

odebírejte přes RSS