Potravinový box pomáhá přímo v Hustopečích

8. 7. 2019 · 1 minuta čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Z města
Kontejner na potraviny, takzvaný Food Box, pomáhá lidem v obtížné životní situaci přímo v Hustopečích a blízkém okolí. Je umístěný v hustopečské prodejně COOPu u autobusového nádraží a shromažďuje potraviny. Ty potom distributor, kterým je pro naše město pastor apoštolské církve Karel Fridrich, rozdělí potřebným.


„Food Box je v podstatě krabice, do které můžou lidé vložit jídlo. Vhodné jsou například těstoviny, rýže, výživy pro děti, káva, čaje nebo instantní a konzervované potraviny, které se tak rychle nekazí. My je vybíráme v týdenním intervalu a předáváme lidem v nouzi,“ vysvětlil princip fungování Fridrich.
Ty, kteří potřebují pomoc, nejčastěji nasměrují do apoštolské církve zaměstnanci sociálního odboru nebo úřadu práce. „Já potom vedu s každým člověkem rozhovor a zjišťuji, jak ho co nejefektivněji podpořit v konkrétní situaci, ve které se nachází,“ doplnil Fridrich.
Potravinová pomoc funguje v České republice již několik let. Kladně ji ovlivnila také změna v zákoně. Ta ukládá obchodům s potravinami s prodejní plochou na 400 metrů čtverečních povinnost darovat neprodejné jídlo před expirací neziskovým organizacím, které ho předají potřebným. Mezi ty patří například maminky samoživitelky, senioři nebo nemocní. Schránky na jídlo jsou dalším článkem solidarity a jejich obrovskou výhodou je rychlá pomoc přímo v konkrétní lokalitě, kde jsou umístěné.
-hrad-
43209

43211

43210

 

odebírejte přes RSS