Radní se sešli ve středu 17. července

18. 7. 2019 · 2 minuty čtení · 1 fotografie
Téma Z města

Osmnáctá schůze hustopečských radních se uskutečnila ve středu 17. července. Vybrali stavební firmu, která vybuduje druhou etapu cyklostezky, vzali na vědomí studii zpřesňující územní plán a zadali také zpracování návrhu na ozelenění a doplnění mobiliáře v ulici Žižkova a v parku v ulici Tábory.

Cyklostezka vedoucí přes Masarykovo náměstí směrem k vlakovému nádraží a na druhou stranu k ulici Vrchlického má svého zhotovitele. Nejvýhodnější cenu nabídla firma SWIETELSKY stavební s. r. o. „Stavbu jsme vysoutěžili za částku necelých 9 milionů korun a asi 60% pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ upřesnil místostarosta Bořivoj Švásta. Stavební dělníci nastoupí v říjnu letošního roku, hotovo by mělo být v červnu 2020.

Majitelé nabízejí bezúplatně část pozemku v lokalitě Na Vyhlídce městu Hustopeče. Původně zde měl být přístupový chodník, k jehož vybudování nedošlo z důvodu změny projektu. Přes tento pozemek, jež částečně patří firmě Buildsteel a dvěma dalším spoluvlastníkům a částečně městu, vedou inženýrské sítě (kanalizace, voda, elektřina). Po převodu bude celý ve vlastnictví města.

Ozelenění a nového mobiliáře se dočká okolí cyklostezky v ulici Žižkova a park v ulici Tábory. Radní města potvrdili smlouvu na vypracování projektu se společností Atregia s.r.o.. „Připravíme projekt a pokusíme se o získání dotace. Podle předběžných informací by vhodná výzva Operačního programu životní prostředí podporující tyto aktivity měla být vyhlášená v únoru příštího roku,“ doplnil Švásta.

Radní potvrdili studii, která zpřesňuje územní plán. Studie S6 se týká lokality za finančním úřadem směrem na Šakvice. Ta je určena pro výstavbu rodinných domů a občanskou vybavenost. Homolí kopec navazující na ulici Hradní bude bio rezervací. Studie se stane součástí územně plánovací dokumentace a bude důležitá pro stavební řízení.
43425

V ulici Generála Peřiny vyvstal problém s odvozem odpadů, radní zrušili jedno parkovací místo. „Hlavním důvodem je nedostupnost k nádobám s tříděným odpadem. Zaměstnancům společnosti Hantály, která odpady vyváží, brání občas ve vyprázdnění nádob parkování aut. Rozhodli jsme se tedy pro úplné zrušení jednoho místa. Ani informace pro řidiče o neobsazování místa v den svozu přímo v místě nepomohlo, proto jsme se rozhodli pro tento krok“ vysvětlila starostka města Hana Potměšilová. Příští týden dojde k nástřiku plochy.

Poštovní známky vystaví klub historie a vlastivědy. K prohlédnutí budou připravené od 1. do 20. září v novém sále v budově kina, který se nachází v prvním podlaží. Radní schválili spolku bezúplatnou zápůjčku.

-hrad-

 

odebírejte přes RSS