Filmové hvězdy zářily pod hvězdami

6. 8. 2019 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Z města

Na přelomu července a srpna zel sál hustopečského kina prázdnotou. Milovníci filmu ale nepřišli zkrátka! Právě jim patřilo promítání ve dvoře M – klubu.


Kromě věrných domácích diváků přišli i letní návštěvníci města. „Letní kino má v Hustopečích svou tradici, pod ořech za M-klubem jsme se přestěhovali jsme se ze dvora Základní školy Komenského,“ vrátila se do historie produkční Martina Ondrová.

Příjemně teplo, nad hlavou koruna stromu a nebeská klenba, ze které sem tam padaly Perseidy, pod nohama měkká voňavá tráva, diváci si mohli filmy vychutnávat v objetí přírody. „Atmosféra je tu perfektní, můžeme si dát limču nebo pivko, všechno v pohodě, tak jak to má být,“ řekla jedna ze spokojených návštěvnic.

Dramaturgicky bylo letošní promítání velmi pestré, aby si každý divák přišel na své. „Zařadili jsme české komedie, zahraniční filmy i pohádku pro děti, aby mohly dojít i celé rodiny,“ osvětlila výběr filmů Ondrová. Hned první večer, v úterý 30. července, byly lavičky zaplněné do posledního místečka. Přišlo mnoho těch, kterým dosud unikaly Ženy v běhu. Ve středu přišel na řadu Clint Eastwood v americkém dramatu Pašerák. První srpnový večer patřil oblíbenému Letňáku naslepo. Po setmění asi padesátku diváků, kteří milují překvapení, napínal Barry Seal: Nebeský gauner.

Napínavá byla vlastně všechna představení, páteční česká komedie Po čem muži touží, sobotní pohádka Čertí brko, i závěrečný oceňovaný film Všechno bude. Nikdy nebylo úplně jisté, že nepřijde déšť. Nepršelo ale ani poslední večer a technici Petr Burget a Stanislav Kralovič mohli projekční plátno po promítání srolovat a opět uložit k ročnímu spánku.

„V letošním roce jsme počasí měli objednané, bylo teplo, nemuseli jsme se schovávat před deštěm. Doufám, že i příští rok to dopadne stejně,“ uzavřela Martina Ondrová.

-kam-

 

odebírejte přes RSS