Kam o víkendu? Na krojované hody!

15. 8. 2019 · 1 minuta čtení · 3 fotografie
Téma VínoKultura

Hustopečské hody
Při příležitosti svátku sv. Rocha se v Hustopečích opět po roce konají krojované hody. V pátek 17 hodin se můžete těšit na stavění máje, od 18 hodin sebude besedovat s cimbálovou muzikou Lašár.
Sobotní program začne v 10 hodin dopoledne u domu prvního stárka. Odtud krojovaní chlapci zamíří pro svoje stárky a vydají se k paní starostce se žádostí o povolení hodů. Poté se rozejdou v doprovodu dechové hudby napříč městem pozvat všechny na krojované hody. Ve 20 hodin začne zábava pod májou s dechovou hudbou Sokolka.
Nedělní den zahájí v 11 hodin hodová mše svatá v kapli sv. Rocha na křížovém kopci. V půl druhé se celá chasa sejde u první stárky na ulici Školní, č. p. 19, odkud vyrazí krojovaný průvod městem. V 15 hodin začne opět zábava pod májou.

  44306

Letní otevřené sklepy
Letní otevřené sklepy v Hustopečích jsou oblíbeným prázdninovým festivalem vyhledávaným milovníky vína. Do akce se každý den zapojí dva sklepy. Vinaři je otevřou vždy v 18.00 a zavřou nejdříve v 21.00 hodin. Pro skupiny (více než 20 osob) je nutná telefonická domluva. Užijte si léto v Hustopečích se sklenkou dobrého vína!

Pátek 16. srpna
U Hrabalů /ulice Na Hradbách/
U Otáhalů /ulice Vinařská/

Sobota 17. srpna
U Vrbů /ulice Herbenova/
U Kunců /ulice Vinařská/

Neděle 18. srpna
Vinařství Václav /ulice Na Hradbách/
První vinařská /ulice Herbenova/
44275

Leták s přehledem otevřených sklepů  zde.

Výstava v muzeu
Městské muzeum a galerie Hustopeče srdečně zve na výstavu ke 100. výročí založení gymnázia v Hustopečích, kterou pořádá spolu s Gymnáziem T. G. Masaryka v Hustopečích. Výstava potrvá do 1. září 2019. Otevřeno je v sobotu a v neděli od 13.00 do 17.00 hodin.

44274

-mar-


 

odebírejte přes RSS