Koně vyměnili za máňu a opět kočovali s pohádkou

12. 8. 2019 · 1 minuta čtení · 5 fotografí · 1 video

Mikroregionem Hustopečsko se o uplynulém víkendu proháněl podivný povoz tažený podivným traktůrkem s partou vagabundů. Místo rebelie však šířili radost a pomáhali potřebným.


Loňská premiérová jízda se líbila a tak letos opět vyjeli členové spolku Všehoschopných a divadelní soubor Fooor jako nefalšovaní kočovníci šířit radost do okolí s pohádkou pro děti. Od vesnice k vesnici, bez techniky, jen s povozem, kytarou a dobrou náladou. Sklidili jsme vloni úspěch, všechny nás to moc bavilo a nabilo. Je to paráda, že hrajeme pro lidi a oni z toho mají radost, vysvětlil Kamil Konečný, člen spolku Všehoschopných, motivaci letošního opětovného výjezdu.

Své publikum si letos kočovníci našli v Němčičkách, Bořeticích, Kobylí a Velkých Pavlovicích. Vybírali jsme to letos tak, aby v blízkosti bylo koupaliště, protože ty vedra nebyly moc příjemné. Tak jsme se přes den chladili v bazénu a navečer vyjeli do vesnic tak, aby ty štace na sebe trochu navazovaly, vysvětlil výběr lokací Konečný.

Oproti loňskému roku byli recesisté nuceni vyměnit pohon svého kočovného divadla. Koník, který divadelní vůz táhl totiž pošel a tak museli kočovníci najít náhradní alternativu. Tou se stal malý traktůrek Máňa, se kterým budili cestou pozornost a vyvolávali úsměvy. 

Co se však nezměnilo je pohádka, kterou v každé obci sehráli - Zvířátka a petrovští v režii Jiřího Merlíčka. A stejně jako v loňském roce kočovníci dobrovolným vstupným vybírali na dobročinné účely. V loňském roce jsme vybírali pro Dětský domov v Mikulově a letos půjde výtěžek na hendikepované děti v těch vesnicích, kde hrajeme, takže kde co vybereme, to tam taky necháme, popsal úmysl Konečný.

Během svého čtyřdenního putování zažili déšť i ostré slunce, potkali nové přátele, ochutnávali místní pochutiny a víno a užívali si jízdy. A ještě u toho stihli pomáhat. I takhle se dá zkrátka trávit dovolená... -nov-

odebírejte přes RSS