Městská sportovní hala patří tento týden mladým volejbalistům

15. 8. 2019 · 2 minuty čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Sport

Hustopečská městská hala je v době prázdnin dějištěm řady sportovních soustředění. V polovině srpna ji na jeden týden obsadila dvacítka dětí z místního volejbalového oddílu. Letos už je to třetí volejbalový kemp, který máme v řadě za sebou. Organizujeme ho formou příměstského tábora pod hlavičkou CVČ Pavučina, které nám pomáhá s administrativou akce a my se tak můžeme soustředit jenom na sportovní výsledky a výkony,“ řekl trenér Petr Groh.



Je vidět, že mladé hráče volejbal baví, protože dobrovolně obětovali pět volných prázdninových dní, aby před nadcházející sezónou zlepšili své herní dovednosti. Přihlásily se všechny děti, které chodí na tréninky během roku. Na intenzivním soustředění se každý den od devíti hodin ráno do čtyř hodin odpoledne věnují herním činnostem i posílení fyzické kondice. V rozvrhu jsou zařazena i různá relaxační a kompenzační cvičení. Program je rozdělen do dvacetiminutových bloků, mezi kterými jsou pětiminutové pauzy. „V každém bloku se věnujeme určité činnosti tak, abychom postihli hru komplexně,“ přiblížil Groh.

Účastníci jsou podle věku rozděleni do tří skupin, každé z nich se věnuje jeden trenér. Letošní soustředění je důležité zejména pro nejstarší dívky, které opustily kategorii žákyň a poprvé budou hrát krajský přebor kadetek. „Jsme trošku napnutí, jaká bude úroveň krajské soutěže, je to pro nás taková neprobádaná oblast. Těšíme se, ale zároveň k tomu vzhlížíme s lehkými obavami,“ přiznal trenér oddílu. Aby uspěly ve vyšší soutěži, trénují dívky i taktiku a herní strategii. „Konečně můžeme zapojit i svůj mozek,“ neskrývala svou radost z postupu jedna z hráček Alžběta Svobodová. „Přešly jsme ze dvou nahrávaček na jednu, takže máme úplně jiné postavení a jiné posty. Zatím s tím máme trošku problém, ale doufáme, že se to zlepší. Nejdůležitější je praxe, vžít se do toho a udělat to automaticky,“ prozradily další kadetky Beáta Bedřichová a Klára Kadlecová.

Aby měl oddíl kvalitní dorost, potřebuje, aby děti začaly s volejbalem co nejdříve, ideálně od první třídy. „Chtěl bych pozvat děti, případně rodiče, aby se přišli podívat na ukázkovou hodinu, kterou pořádáme vždycky v září,“ apeloval Groh. Nejmladší děti mívají tréninky dvakrát týdně. Jsou vedeny zábavnější formou, kluci a holky běhají, cvičí, a přitom si možná ani neuvědomí, že se učí volejbal. Čas i místo bude přizpůsoben dětem, tréninky se budou konat formou kroužků přímo v tělocvičnách obou hustopečských základních škol brzy odpoledne, aby tam děti mohly chodit rovnou po vyučování. Konkrétnější informace se zájemci dozví z plakátků nebo náborových lístků, které žáci dostanou začátkem školního roku přímo ve škole.

-kam-



 

odebírejte přes RSS