Ta nejlepší vína z Velkopavlovicka? Ochutnáte je na Burčákových slavnostech!

28. 9. 2019 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Víno
Bojují o umístění ve valtickém Salónu vín, hodnotila je devadesátka odborných degustátorů, je jich více než sedm stovek a k ochutnání budou připravena na letošních Burčákových slavnostech v Hustopečích. Jedná se o vzorky vín, které vinaři z Velkopavlovické vinařské podoblasti přihlásili do prestižní Národní soutěže vín.
„Výstavu hostíme v Hustopečích už popáté a degustaci pro širokou veřejnost jsme pořádali vždy ke konci srpna. Letos jsme se rozhodli pro sobotu 5. října, kdy jsou v Hustopečích i Burčákové slavnosti, abychom tato skvělá vína nabídli více lidem,“ vysvětlila produkční vinařských akcí Jana Unčovská.
Novinkou je také hodnotná cena pro šampiona. Tímto titulem se pyšní Rulanské modré 2015 z vinařství Habánské sklepy, spol. s r. o. Jejich zástupce převezme na hlavním pódiu z rukou starostky města barikový sud.
Výstava se uskuteční ve společenském domě od 10:00 do 20:00 hodin a k dobré náladě bude vyhrávat cimbálová muzika Lašár. Vstupné se zde neplatí, jednotlivé vzorky jsou zpoplatněny desetikorunovým bločkem. K dostání budou také skleničky a katalog.
-hrad-
45627
Odměna pro šampiona. V konkurenci 710 vzorků zvítězilo Rulandské modré 2015 z vinařství Habánské sklepy, spol. s r.o.
odebírejte přes RSS