Přípravy na jubilejní Burčákové slavnosti vrcholí!

2. 10. 2019 · 1 minuta čtení · 6 fotografí
Téma VínoKultura

Na náměstí i v okolních ulicích už několik dnů vládne čilý ruch příprav na největší kulturní akci roku v našem městě. Burčákové slavnosti začínají už zítra! Za pětadvacet let trvání si našly tisíce příznivců, kteří se začátkem října do Hustopečí pravidelně vracejí a užívají si zdejší jedinečnou atmosféru. Mnozí z nich se každý rok zapojí do sbírání razítek z každého otevřeného mázhauzu. Obejít všechna místa, kde se zlatavý mok nalévá, a vypít 15 vzorků není nic snadného. Úspěšní sběratelé si mohou vybrat zaslouženou odměnu, nejoblíbenější z nich je tradičně tričko Burčákových slavností. To letošní je v barvě slunce a rozzáří pošmourné podzimní dny. Bude vám slušet stejně jako našim slečnám z Turistického informačního centra?

45913

Odměny za razítka budou tentokrát k vyzvednutí pouze na speciálním stánku v horní části náměstí, označeném nápisem VÝDEJ CEN ZA RAZÍTKA Z MÁZHAUZŮ. 


45910   45909

Tričko nebo stylový jubilejní odznak si můžete také koupit v našem TIC. Letos na jaře se přestěhovalo z historického domu U Synků do nové budovy Kina v dolní části Dukelského náměstí.

45912

Z pětadvacátých Burčákových slavností si můžete přivézt také originální ekologický kelímek. Burčák se v mázhauzech bude poprvé nalévat pouze do těchto vratných kelímků. Chceme tím ušetřit naši přírodu a přispět ke zkrášlení slavností, pohled na hromady jednorázových obalů netěšil určitě nikoho!

45914

45916

-kam-

 

odebírejte přes RSS