Radní jednali v úterý 22. října

23. 10. 2019 · 2 minuty čtení · 1 fotografie
Téma Z města
Mezi hlavní body jednání patřila žádost o dotaci na sídelní zeleň v ulici Generála Peřiny, výběr dodavatele, který zpracuje pasporty města, parkování v Alšově ulici nebo například odlehčenější téma, kterým je vánoční výzdoba ve městě. 

Jedna z nejnovějších ulic ve městě, Generála Peřiny, bude mít novou zeleň. V případě úspěchu žádosti o dotaci, kterou radní schválili, ji podpoří finance z Operačního programu životního prostředí. „Celkové předpokládané náklady na realizaci a následnou tříletou péči by měly být okolo 1,3 milionů korun. Pokud bude naše žádost o peníze z Evropské unie úspěšná, mohli bychom získat až 950 tisíc korun,“ rozklíčovala financování starostka města Hana Potměšilová. 

Schválenou dotaci již má projekt s názvem Strategické řízení a pasportizace města Hustopeče. Na své poslední schůzi radní vybrali na základě soutěže zhotovitele zakázky. Jedná se o pasporty například zeleně, mobiliáře, veřejného osvětlení, informačního systému nebo dětských hřišť. 

Masopust ovládne Hustopeče v příštím roce v sobotu 1. února. Stejně jako v minulých letech radní odsouhlasili podporu organizátorům akce, která spočívá v propagaci, zajištění dopravního značení a činnostech zaměstnanců městských služeb a městské policie. 

S blížícími se vánočními svátky a adventní dobou řešili radní také světelnou výzdobu ve městě. „V letošním roce jsme otevřeli novou budovu kina a ta si určitě zaslouží v předvánočním čase zářit. Na náměstí zase přibude nový vánoční strom, který postupem času nahradí ten stávající,“ doplnila Potměšilová.
47104

Radní se zabývali řešením dopravní situace v Alšově ulici. Podnětem byla petice občanů požadující zde zpomalení dopravy. „Zatím prověřujeme provizorní řešení, kterým by mohlo být umístění vodorovného dopravního značení na střídavé parkovací stání po obou stranách vozovky. Komunikujeme s odborem dopravy městského úřadu i se zástupci z břeclavského inspektorátu a hledáme nejvhodnější variantu,“ vysvětlila Potměšilová.
V současné době Alšovu ulici zatěžuje i uzavírka ulice Tábory a dopravě odlehčí i plánovaná propojka ulic Mírová a Generála Peřiny, která bude dokončena do konce roku 2019. „V Alšově ulici půjde zatím o dočasné řešení. Finální, kterým je vybudování parkovacích zálivů, je možné realizovat až po rekonstrukci vodovodního řadu a přípojek, kterou má společnost Vodovody a Kanalizace Břeclav naplánovanou na rok 2020 až 2021. Jakékoliv zásahy do režimu parkování projednáme před jejich odsouhlasením s obyvateli Alšovy ulice na veřejném slyšení,“ doplnila informace Potměšilová. 

RM schválila prodej starého soustruhu. „Nevyužívaný starý soustruh se nachází v areálu městských služeb a bude prodán minimálně za odhadní cenu,“ informoval místostarosta Bořivoj Švásta. Nabídka bude umístěna na úřední desce.
-hrad-

 

 

odebírejte přes RSS