Radní zasedli k jednacímu stolu potřiadvacáté

10. 10. 2019 · 2 minuty čtení · 1 fotografie
Téma Z města

Hlavním bodem jednání úterní schůze členů rady města byla třetí etapa územního systému ekologické stability. Remízky, hájky a nové louky by mohly vyrůst na doposud celistvé ploše mezi Hustopečemi a Starovicemi.  

Budování ÚSESů (územních systémů ekologické stability) bude v okolí Hustopečí pokračovat. Po dvou etapách dokončených v loňském roce, které se týkaly míst od Křížového vrchu směrem na Šakvice až ke kruhovému objezdu u průmyslové zóny, dále oblasti Nad Úvozem a směrem na Starovičky, by mohly nové remízky, hájky či louky obohatit celistvou plochu mezi Hustopečemi a Starovicemi. „Na vybudování třetí etapy opatření blízkých přírodě, to znamená vysázení  812 stromů, 3 468 keřů a založení květnaté louky na rozloze 2,5 ha, jsme požádali o dotaci z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu. Peníze by měly pokrýt kompletní výdaje na realizaci a také jeden rok následné péče odborné firmy. Předpokládaný rozpočet projektu počítá s částkou více než 8,5 milionu korun,“ upřesnil financování místostarosta města Bořivoj Švásta.

Stanoviště pro kontejnery v ulici Generála Peřiny u domů č.p. 14 a 16 bude mít na základě námětu tamních obyvatel nové zabezpečení. „Místo se nachází přímo u parkoviště a manipulace s popelnicemi při vyvážení odpadu ohrožuje auta, kterým hrozí poškození. Tomu zabrání nová kovová konstrukce. Městský rozpočet vyjde na 50 tisíc korun,“ objasnila situaci starostka města Hana Potměšilová.
46486
Vizualizace - kovová konstrukce pro kontejnerové místo

Radní vybrali dodavatele projektu inženýrských sítí za ulicí Generála Peřiny. Vítěznou nabídku za více než 2,4 milionů korun podala firma Jančálek s.r.o.. Hotovo by mělo být do konce března 2020. V lokalitě na pozemcích města vzniknou nové stavební pozemky pro rodinné domy a pro budovy občanské vybavenosti, mezi které patří například školka nebo penzion.

Zastupitelé města zasednou v mimořádném termínu ve čtvrtek 17. října v 18:00 hodin. „Hlavními body programu budou slib nového zastupitele za ANO a projednání finanční spoluúčasti města při případné rekonstrukci stadionu,“ vysvětlila Potměšilová.
-hrad-

 

odebírejte přes RSS