Zastupitelé jednali v mimořádném termínu o spolufinancování rekonstrukce městského stadionu

18. 10. 2019 · 1 minuta čtení

V téměř kompletním složení se sešli zastupitelé se ve čtvrtek 17. října ke svému mimořádnému jednání. V úvodu složil slib zastupitele Ing. Jiří Vedra místo Richarda Homoly, který 17. září 2019 z funkce zastupitele odstoupil.
Hlavním bodem programu bylo jednání o poskytnutí prostředků z rozpočtu města na spolufinancování rekonstrukce městského stadionu, který je již mnoho let v neutěšeném stavu. Na plánu rekonstrukce pracovala komise složená ze zástupců města, TJ Agrotec Hustopeče, FC Hustopeče, Atletiky Hustopeče, SPOZAMu a projektantů. Vznikl tak projekt, který stanovil 3 etapy rekonstrukce. Zastupitelstvo jednalo o prvních dvou. První etapa obsahuje rekonstrukci vnitřní travnaté plochy a sektorů, druhá se týká atletické dráhy a vnějších sektorů. Zastupitelé diskutovali také o třetí etapě, která není součástí žádosti o dotaci. Pokud by byla žádost o dotaci úspěšná, domluvili se, že v horizontu několika let musí dojít i k realizaci poslední etapy. Znamenalo by to vybudování nových kabin a zázemí sportovců. V současnosti je zadána studie.

Žádost o dotaci na tento projekt, která by pokryla 70 % nákladů, musí být podána do 31. 10. 2019. O dotaci bude žádat a projekt bude realizovat a TJ Agrotec Hustopeče. Rekonstrukce stadionu se bude realizovat pouze v případě získání dotace, opravy by měly být hotové do konce roku 2020. Majetek, který touto investicí vznikne, přejde na město Hustopeče.
Hlasy všech přítomných zastupitelé schválili spolufinancování z rozpočtu města ve výši maximálně 10 milionů korun. Celkové náklady jsou přibližně 33 milionů korun.

-kam-

 

odebírejte přes RSS