Slovo do nového roku

27. 12. 2019 · 2 minuty čtení · 1 video
Téma Z města

Konec roku je doba bilancování a hodnocení. Rok 2019 byl v Hustopečích plodný na investiční akce, na řadu z nich město získalo dotační podporu.



„Podařilo se dokončit a otevřít budovu kina. Toto kulturní zařízení funguje už téměř rok a velmi dobře. Podařilo se otevřít budovu komunitního centra Pavučiny a také dokončit rekonstrukci a nástavbu Základní školy Komenského, což byla velká investice v řádech desítek milionů korun,“ připomněla starostka Hana Potměšilová. „Přes letní prázdniny dělníci opravili fasádu dvorního traktu Základní školy Nádražní a zároveň s tím nainstalovali předokenní žaluzie, hotová je i poslední etapa rekonstrukce Mateřské školy Pastelka,“ doplnil místostarosta Bořivoj Švásta.

Uskutečnily se i významné projekty v oblasti dopravy. „Podařilo se zrekonstruovat ulici Tábory včetně podélných parkovacích míst, konečně se podařilo vyřešit propojku mezi ulicemi Údolní, Mírová a Generála Peřiny,“ uvedl potěšeně Švásta. Byla také zprovozněna první etapa cyklostezky ze Starovic až k Základní škole Komenského a hotová je i část druhé etapy na ulici Bratislavské. Dokončuje se asfaltová komunikace spolu s novým parkovištěm za urnovým hájem i parkovací místa na ulici Svatopluka Čecha.

A nezapomnělo se ani na zelené projekty. „Máme dokončený ÚSES dvojku, máme podanou žádost na ÚSES trojku. Snažíme se vysazovat i po městě, není to jednoduché, protože město je zasíťované, což výsadby komplikuje,“ posteskl si Švásta.

Město se v roce 2019 také rozhodlo koupit historickou nemovitost na Dukelském náměstí. „Letos se nám podařilo splatit první splátku za dům po paní Nohelové, máme ho v majetku, příští rok doplatíme zbývající částku. Nyní uděláme pasport, v jakém stavu nemovitost je, a zajistíme nejnutnější opravy. Uvažujeme, co s tímto domem dále. Vyzýváme celou veřejnost, aby nám pomohla s tím, jak tento dům opečovávat, jak ho smysluplně využívat, tak aby sloužil široké veřejnosti,“ apeloval místostarosta.

V roce 2020 jsou v plánu i dva velké projekty. „Čekají nás velké akce, které nás potěšily a zároveň přinesou velké organizační nároky. Byla nám přiznána dotace na dostavbu Mateřské školy U Rybiček, která by měla být zahájena někdy v květnu, červnu roku 2020,“ informovala Potměšilová. Rozšiřování prostor bude vyžadovat velkou trpělivost zejména od rodičů, dětí a personálu školky, protože po dobu výstavby budou tři třídy muset fungovat v náhradních prostorách.
Stavět se bude i na Základní škole Nádražní. „Uspěli jsme i u dalšího dotačního titulu, který nám už byl jednou zamítnutý, teď ve druhém kole jsme ale byli vybráni,“ sdělila starostka.

Cílem všech projektů města je, aby se v Hustopečích lidem dobře žilo. „Milí spoluobčané, do nového roku 2020 vám přejeme hodně zdraví a pevné nervy. Přejeme vám dobrou, radostnou náladu, pohodu v životě, osobním i pracovním. A přejeme vám, aby se vám v našem městě dobře žilo,“ popřála všem Hustopečanům starostka Hana Potměšilová. Rád bych Vám do roku 2020 popřál všechno dobré, ať se vám daří a hlavně ať vám slouží zdraví,“ připojil se k přání místostarosta Bořivoj Švásta.

-kam-

 

odebírejte přes RSS