Sečteno, podtrženo. Tříkráloví koledníci odevzdali pokladničky.

16. 1. 2020 · 1 minuta čtení · 7 fotografí
Téma Z města

Ve čtvrtek 16. ledna dopoledne se v zasedací místnosti radnice sešla desítka dobrovolníků, kteří pod dohledem zástupců z České katolická charity a Města Hustopeče odpečetili a přepočítali všech 24 pokladniček letošní Tříkrálové sbírky. A výsledek? 

"Občané Hustopečí v letošním roce přispěli na konto Tříkrálové sbírky částkou 132.684 korun," sdělila konečnou sumu Martina Chalupková z Ekonomického odboru Městského úřadu.

Tříkráloví koledníci obcházeli Hustopeče od 1. do 14. ledna a díky opravdu královsky štědrým hustopečským dárcům výtěžek sbírky v našem městě rok od roku stoupá. Už loni přesáhl 130 tisíc korun. 

Více než polovina vybraných prostředků je v rámci celého státu určena pro projekty charit místního regionu. Část peněz by tak prostřednictvím farního Fondu milosrdenství měla pomáhat přímo v Hustopečích a blízkém okolí. 

Po celé zemi byla do dnešního dne odpečetěna polovina všech pokladniček, v nichž se zatím vybralo přes 66 milionů korun. Online počítadlo částky včetně podrobného přehledu jednotlivých regionů najdete na webu www.trikralovasbirka.cz

Všem dárcům i ochotným koledníkům děkujeme.

-nov-

odebírejte přes RSS