Stolní tenisté úspěšně zahájili další část prvoligových zápasů

20. 1. 2020 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Sport

Měsíční přestávka v dlouhodobých mistrovských soutěžích stolních tenistů utekla jako voda a začátkem ledna začala jejich druhá polovina, která rozhodne o tom, jak budou jednotlivé celky úspěšné. 

Prvoligoví stolní tenisté hustopečské TJ Agrotec hostili o víkendu 11. - 12. ledna na svých stolech velmi silné celky ze severní Moravy, konkrétně družstva TJ Ostrava a Baník Havířov. "Obě tato družstva byla v tabulce před námi a byla v utkáních velkými favority. S oběma jsme v první polovině sezony prohráli," představil soupeře vedoucí hustopečského oddílu Jan Matlach. 

Respekt ze soupeře byl sice na místě, ale vyburcoval místní i ke skvělým výkonům. "První utkání jsme hráli s Ostravou a výborně jsme do něho vstoupili, když jsme dokázali zvítězit v obou čtyřhrách, následně jsme se dostali do vedení 6:3. Pak přišla slabší chvilka, kdy hosté vyrovnali na 6:6, ale závěr byl opět v režii našich, kteří dovedli utkání do vítězného konce 10:6," popisuje dramatický průběh Matlach. 

Sladkou tečkou na závěr pak bylo vyhlášení neporaženého Antonína Schwarzera nejlepším hráčem. Výborně mu však sekundovali i Kopányi a uzdravený Janoušek. 

"V neděli byl naším soupeřem Havířov a po vynikajícím výkonu zejména Schwarzera a Kopányiho, kteří vyhráli všechny svoje zápasy, jsme zvítězili stejným výsledkem ze soboty, tedy 10:6," uzavřel víkendové zápasy Matlach a dodává, že radost hráčů byla veliká, protože "porazit oba takto skvělé soupeře jsme skutečně nečekali." -nov-

odebírejte přes RSS