V Hustopečích ožily postavičky z pohádky

24. 2. 2020 · 1 minuta čtení · 6 fotografí

Divadelní představení Princezna z hustopečského mlejna v podání členů divadelního kroužku při Gymnáziu T. G. Masaryka Hustopeče a Spolku dětí a mládeže Duhový svět měli možnost vidět žáci z hustopečských základních škol, gymnázia i veřejnost.

Na základě udržitelnosti a šíření projektu Erasmus+ ztvárnili hustopečští mládežníci k obrazu svému přepracovanou a upravenou pohádku na hustopečské prostředí. Součástí představení byly i tanečky nejmenších dětí z taneční skupiny Danceversity Hustopeče.

Divadlo obohatily hudební nahrávky a písničky Ondřeje Lista. Představení bylo výpravné nejen nádhernými kostýmy, ale i kulisami, které pro veřejné vystoupení navrhli, zpracovali a vyrobili manželé Fabiánkovi.

Hustopečská princezna ze mlejna měla 12. a 13. února čtyři veřejná vystoupení a dle ohlasů veřejnosti by mohla být uvedena ještě mnohokrát alespoň pro děti z okolních obcí. Jestli tomu tak bude, ukáže čas. Hlavními představiteli byli totiž hlavně maturanti zdejšího gymnázia, které čekají v následujícím období nejen přijímací zkoušky na vysoké školy, ale hlavně maturita.

Takže nezbývá než doufat, že se s úžasným Jindřichem, hastrmanem, čertem, sluhou i knížepánem, pantátou i čarodějnicí, skromnou Eliškou a mnoha dalšími pohádkovými postavičkami ještě brzy setkáme.

Mgr. Věra Komoňová

odebírejte přes RSS