Do Hustopečí dorazila první zásilka respirátorů

22. 3. 2020 · 1 minuta čtení · 5 fotografí
Téma Z města

V noci 21. března dorazila do Jihomoravského kraje první várka respirátorů z centrální distribuce, jejichž předávání jednotlivým ambulantním poskytovatelům zdravotních služeb bude realizováno cestou obcí s rozšířenou působností. 

„Skutečnost, že začala distribuce ochranných pomůcek od státu do jednotlivých krajů, je zásadním a pozitivním posunem dopředu. My tak nyní můžeme prostřednictvím hasičů a obcí s rozšířenou působností postupně distribuovat respirátory, později i roušky a další ochranné pomůcky do těch nejdůležitějších míst takzvané „první linie“. Rád bych za to moc poděkoval všem, kteří se o to zasloužili a také našim hasičům a starostům, kteří se v nesledujících hodinách a dnech budou podílet na distribuci. Zároveň bych rád požádal ostatní pracovníky ve zdravotnictví a sociálních službách, na které se možná nedostane v první fázi distribuce o trpělivost. Ale vzhledem k tomu, že o víkendu očekáváme další dodávky, věřím, že postupně zajistíme ochranné prostředky pro ostatní profese. Zatím neznáme přesné počty, ale jsme připraveni na další distribuci. A samozřejmě občany prosím o dodržování všech nastavených pravidel, protože tím budou chránit i sebe a své nejbližší,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Do Hustopečí zásilka dorazila v sobotu ráno, kdy byla překontrolována a rozdělena zástupci krizového řízení a Sociálního odboru města Hustopeče. V co nejkratší možné době budou jednotlivé respirátory rozděleny lékařům v ORP Hustopče.

„Snad i to málo, co přišlo, vyřeší na několik dnů jeden velký problém. Věříme, že v týdnu přijde další zásilka,“ komentovala přerozdělování starostka Hana Potměšilová. -nov-

odebírejte přes RSS