Bublina splaskla, sportovat se může i v létě!

27. 5. 2020 · 2 minuty čtení · 5 fotografí · 1 video

Bílá kopule nafukovací haly nad hřištěm u ZŠ Komenského se za čtyři roky, co tu stojí stala neměnnou součástí místní části. Letos poprvé se vedení školy rozhodlo, že ji na léto demontuje a nabídne k využití místním sportovním spolkům. K rozhodnutí dopomohla loňská výměna povrchu. 


Nafukovací hala nad hřištěm u ZŠ Komenského vyrostla před čtyřmi lety především z důvodu malé kapacity školní tělocvičny a stala se vyhledávaným sportovištěm i pro zájemce z řad veřejnosti. Z ekonomických důvodů však zůstávala stát i v letních měsících, kdy byl pobyt uvnitř kvůli vysokým teplotám prakticky nemožný. Problémem byl i nevyhovující povrch, ten se však loni na podzim kompletně měnil a nabízí tak využití i dalším sportům. 

„Letos před prázdninami se objevil požadavek na sundání krytiny a otevření hřiště i pro letní období, protože zhruba od května do konce září se uvnitř nedalo vůbec pobývat. Loni na podzim jsme položili nový povrch, který umožňuje využití i pro sporty, které na starém povrchu vůbec nebyly myslitelné, minimálně z toho zdravotního hlediska. Je to vlastně takový pokus o to, aby spolky a oddíly, které halu doteď využívaly ji mohli mít k dispozici i v létě,“ vysvětluje důvody demontáže nafukovací haly ředitel ZŠ Komenského Jaroslav Vysloužil.

Pro spolky, které mají se školou podepsanou smlouvu o pronájmech se nic nemění. „V současné době je to nastavené tak, že spolky a skupiny, které tady mají již uzavřenou smlouvu a halu využívají, tak mohou chodit nově i následující teplé měsíce s tím jediným rozdílem, že nebudou mít nad hlavou tu bublinu. Tu budeme instalovat zpátky opět na podzim,“ plánuje Vysloužil.

Prostor se však otevírá novým zájemcům. „Kdyby se chtěl přidat někdo nový, protože třeba dopoledne bude hala díky zavřené škole volná, tak je nutné oslovit paní Lenku Ungerovou, která má pronájem na starost a s ní se následně dohodnou podmínky i rozvrh. Určitě to totiž nebude fungovat jako volně přístupné hřiště, kam každý jednotlivec může volně kdykoliv zajít. Takhle to určitě nebude, musí to být organizovaná skupina a v přesně daný čas,“ zdůrazňuje pravidla využití Vysloužil.

Škola si od tohoto kroku slibuje větší využití povrchu, protože i když je sportovišť po městě více, poptávka stále převyšuje nabídku. Školu od tohoto kroku neodradila ani komplikovaná manipulace s krytinou a doufá, že díky letnímu využití nebude náročná demontáž a následná instalace haly finančně nevýhodná. -slam-, -nov-

odebírejte přes RSS