Budova ZUŠ Komenského se dočká nové střechy i úložných prostor

2. 6. 2020 · 2 minuty čtení · 6 fotografí · 1 video

Do několika týdnů se bude moci budova Základní umělecké školy Komenského pochlubit novou střechou. Její havarijní stav řeší současná rekonstrukce, která kromě nové střešní krytiny přinese žákům školy i více úložných prostor. Jak v současné době funguje ZUŠ a jak to vypadá s jejich tradičním absolventským koncertem? Na to jsme se ptali ředitele ZUŠ pana Miroslava Brúčka.


Základní umělecká škola v Hustopečích byla založena 1. října 1946 a v budově na ulici Komenského sídlí od školního roku 1991/1992. V těch letech byla stávající budova školy nově opravena a od té doby se v ní schází děti, které si zdokonalují svůj talent v oboru hudebním, tanečním a výtvarném. V současné době probíhá dobrovolná výuka, takže probíhající rekonstrukce střechy studium dětí naruší jen minimálně.

„Stav naší střechy byl hodně vážný, problém byl ten, že do všech různých místností zatékalo. Využili jsme také nabídku města, že spolu se střechou udělá rekonstrukci půdy a udělají se nové odkládací prostory. Nebylo kam umístit hudební nástroje a protože půda pod střechou byla přístupná pro kuny, byla tam spousta prachu a žádné úložné prostory, což už nyní půjde,“ povídáme si o rekonstrukci s ředitelem ZUŠ panem Miroslavem Brúčkem.

Školu jsme navštívili těsně po té, co rekonstrukce střechy započala. „Rekonstrukce začala asi před týdnem a měla by pokračovat následující dva týdny. Veškeré financování hradí město Hustopeče,“ popisuje realizaci ředitel. Oprava střechy vyjde město na 708 tisíc bez DPH.

Co se týče nového školního roku, tak pan ředitel věří v lepší zítřky než ty, co jsou za námi: „Těšíme se, nakoupili jsme nové nástroje, byli jsme připraveni, že bude tradiční výchovný koncert pro děti – tohle všechno bohužel nepřišlo, ale těšíme se na další školní rok, že si to vše vynahradíme.“

Pan ředitel by zároveň všechny občany Hustopečí rád pozval na návštěvu tradičního absolventského koncertu. Koncert se bude konat v pátek 12. června od 18 hodin v evangelickém kostele a Hustopečská televize bude při tom.

-vyh-

 

odebírejte přes RSS