Do nového roku s novým oválem – začala rekonstrukce stadionu

30. 7. 2020 · 2 minuty čtení · 8 fotografí · 1 video

Hustopečští sportovci se již brzy dočkají nových povrchů v areálu městského stadionu v Hustopečích. Neutěšený stav areálu napraví rekonstrukce, která započala v polovině července a na jehož financování se spolupodílí město Hustopeče. 


V posledních dnech si mohli Hustopečští všimnout nezvyklého ruchu v areálu místního stadionu. Mohou za to těžké stroje, které započaly jeho dlouho plánovanou rekonstrukci. „Od poloviny července byla zahájena investice, na kterou získala dotaci TJ Agrotec Hustopeče. Jedná se o rekonstrukci povrchu městského stadionu, vznikne nový atletický ovál, včetně vrhačských sektorů, uvnitř travnaté fotbalové hřiště, které získá také nový povrch,“ seznamuje nás s rekonstrukcí místostarosta města pan Bořivoj Švásta. 

Součástí je i ozvučení stadionu a jeho vybavení – například překážky, oštěpy, zkrátka vše, co atleti budou potřebovat. Nový stadion si však budou moci vyzkoušet i ti, kteří nejsou členy sportovních klubů. „Je to jednou z podmínek dotace, že stadion musí být přístupný veřejnosti. Samozřejmě za určitých podmínek. Budou zde moci například běhat, využívat atletické dráhy, pokud se domluví s atletickým oddílem, hod oštěpem či skok do dálky,“ láká místostarosta. 

Na poslední schůzce zastupitelstva byla schválena smlouva s tělovýchovnou jednotou Agrotec Hustopeče o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu města. „Největší část financí by měla dorazit z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, 10 milionů slíbilo město a nějaké finance budou muset vložit sami sportovci z TJ Agrotec Hustopeče,“ říká místostarosta. 

Celkový rozpočet bude ve výši 33 milionů korun. Majetek, který vznikne, přejde na město Hustopeče. Rekonstrukce teprve započala, konec je však na dohled. „Musí být hotovo do konce prosince a protože se jedná o povrchy, tak firma říká, že budou hotovi v listopadu. V zimě se nedají klást umělé povrchy atletického oválu,“ dodává Švásta. V současné době se sportovci mohou realizovat na ostatních sportovištích v rámci města. V dalších letech by měly být vybudovány nové kabiny a zázemí pro sportovce, které by kapacitně dostačovaly fotbalistům i atletům. 

Spolu s pracemi na novém povrchu stadionu probíhají ve městě i další úpravy. Zvýšenou pozornost mějte na hřbitově, kde se kopá nové veřejné osvětlení a u Základní školy Komenského, kde se pokládá asfalt nové cyklostezky. -vyh-

odebírejte přes RSS