Na letní tábor jedině do Rajnochovic

29. 7. 2020 · 2 minuty čtení · 8 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Každý rok vyjíždí Centrum volného času Pavučina na letní tábory do Táborové základny Ondráš v Rajnochovicích. Každý rok jsou to dny plné barev, her a dobrodružství, a každý rok jsou kapacity plně naplněny. Letos i navzdory bezpečnostním opatřením...


Stejně jako loni i letos jsme si s kamerou udělali výlet do téměř 150 km vzdálených Rajnochovic, kam každoročně vyjíždí CVČ Pavučina na letní tábory. První otázka po náročné cestě zněla tedy jasně – proč právě sem? 

„Za tu dobu, co já tábory dělám, tak jsem byl na několika místech a ty Rajnochovice se nám prostě líbí nejvíc. Navíc sehnat v dnešní době nějakou kvalitní základnu s odpovídajícím zázemím a vybavenou kuchyní není jen tak, proto jsme rádi tady za ty Rajnochovice,“ pochvaluje si zdejší zázemí vedoucí tábora Petr Fridrich.

Dvacítku vedoucích a 63 dětí neodradila ani přísná hygienická opatření, která tábor letos doprovází. Na jejich dodržování přišla na první turnus i kontrola. „Celkově ty podmínky pro pořádání pobytových táborů jsou každoročně dost náročné a my se je snažíme dodržovat na té nejvyšší možné úrovni. Letos se navíc tedy dohlíží i na větší dezinfekci, jídlo vydává vždy jeden člověk v roušce a rukavicích, děti chodí postupně po skupinkách a podobně. Samozřejmě to prostředí tady je takové přírodní, vzájemně se potkáváme, nejsme vyloženě izolovaní. Ale já věřím, že to všechno proběhne v klidu a pohodě, tak, jako na tom minulém turnusu minulý týden,“ popisuje opatření Fridrich. 

Na fotkách, které vedoucí den po dni zveřejňují na zvláštním webu tábora je vidět, že si z opatření umí děti i vedoucí udělat tak trochu i legraci. Například když po příjezdu do základny musely děti projít speciálním dezinfekčním stanem.

Samotný příběh tábora navazoval pro velký úspěch na ten loňský a byl plný tajemna, kouzelných bytostí a hvězdných pokladů. „Tábor bez táborové hry není opravdový tábor! Nám se loni povedlo, že to loňské téma Tomu neuvěříš bylo tak dobře postavené a děti to natolik bavilo, že jsme na něj v menší obměně navázali i letos. To znamená, že se celý týden nacházíme v oblasti vesmírných těles a máme tu hvězdáře, který po okolí rozmisťuje hvězdy. Děti jich musí nasbírat co nejvíce a každý večer je umisťují do takové velké magické kostky, která se rozsvítí a objevují se na ní i souhvězdí jednotlivých přírodních živlů,“ směje se Fridrich a věří dětem, že do soboty, kdy tábor končí, bude kostka hotová. 

Průběžný stav kostky i dětí můžete sledovat na webu tábora. -nov-

odebírejte přes RSS