V Šakvicích se zabydlely pohádkové bytosti

29. 7. 2020 · 1 minuta čtení · 11 fotografí · 1 video

Prázdniny jsou pro všechny školáky synonymem pro svobodu. Rodiče toto období však vnímají trochu jinak. Vymyslet program na každý den, aby se jejich děti nenudily a nemusely sedět doma, bývá leckdy velmi náročné. Proto přinášíme tip, kam můžete vzít děti za jakéhokoliv počasí – zajeďte na Pohádkovou výstavu do Šakvic! 


„Výstava je určená jak pro děti, tak pro dospělé, máme tu peklo, toho se některé menší děti bojí. Nejlepší je to asi pro děti od první třídy, ty naopak to peklo chválí a říkají, že je nejlepší,“ usmívá se autorka výstavy Marie Lexová.

Výstava je koncipována do tvaru labyrintu, který hýří všemi barvami a návštěvníci zde mohou vidět až přes šedesát pohádkových postaviček. „Návštěvníci tady uvidí draky, Otesánka, peklo, perníkovou chaloupku, Červenou Karkulku, víly, princezny, skřítky a jiné,“ vyjmenovává nadaná autorka.

Výstava je o prázdninách k vidění každý den včetně víkendů od 10 hodin dopoledne do 7 hodin večer. 

Expozice je výjimečná také délkou svého vzniku. „Všechny loutky, co tady děti i dospělí uvidí, jsem vyráběla v průběhu asi patnácti let, kresby, kulisy i plátna jsem také malovala a chystala v průběhu devíti měsíců – dalo to hodně práce, tak doufám, že se to dětem i dospělým bude líbit,“ doufá autorka Lexová.

odebírejte přes RSS