Z jednání Rady města – plánuje se nový skatepark v areálu Pavučiny

8. 7. 2020 · 2 minuty čtení · 1 fotografie
Téma Z města

Radní se sešli na své 50. schůzi v úterý 7. července. Na programu měli veřejné osvětlení na hřbitově, darovací smlouvy týkající se tábora pro děti z nízkopříjmových rodin či nový skatepark.

Veřejné osvětlení na hřbitově zajistí místní firma
Důvodem rekonstrukce veřejného osvětlení je jeho havarijní stav – dojde tak k jeho opravě a rozšíření. „Byla vysoutěžena firma, která se vešla do částky milionu korun a projekt má být hotov do konce srpna,“ popisuje rekonstrukci místostarosta Bořivoj Švásta. Peníze poputují z pokladny města a původně se počítalo s částkou vyšší. „Projekt nás bude stát o 100 tisíc méně, než se původně plánovalo – tedy 903 tisíc korun,“ doplňuje starostka Hana Potměšilová. 

Firmy, nadace i církve podpořily dobrou věc
Sociální odbor města pořádá každoročně tábor pro děti z nízkopříjmových rodin a na jeho uspořádání žádá o dotaci Jihomoravský kraj. „Letos, bohužel, se neinvestiční akce tohoto typu kvůli koronaviru zrušily, proto dotace neproběhla,“ říká starostka. I tak se objevila čtveřice zástupců místní firmy, nadace a církví, kteří chtějí na uspořádání tábora přispět, za což jim patří velké díky. „Od dárců se podařilo získat 24 tisíc korun, zbytek peněz za tábor doplatí město,“ doplňuje místostarosta. Město s dárci sepsalo darovací smlouvy. Peníze podpoří desítku dětí z celého ORP Hustopeče. 

Město se aktivně zapojí do akce Kolo pro život
Od pátku 7. srpna bude uzavřeno Dukelské náměstí z důvodu konání cyklistické akce, která proběhne v sobotu 8. srpna „Město poskytne prostory pro start, pomůže s marketingem, organizací dopravy či úklidem,“ vysvětluje podepsání dohody o poskytnutí podpory starostka. Akce se v Hustopečích koná již počtvrté a loni se jej účastnilo téměř 1 200 závodníků.

Senioři od podzimu využijí teplo a teplou vodu z nového kotle
Na základě plánu údržby Penzionu pro důchodce v Žižkově ul. se počítá s investicí do výměny kotlů.  Investici řeší město nyní proto, aby byly kotle k dispozici na topnou sezónu 2020–2021. Město vyzvalo uchazeče k podání nabídky, jedná se o zakázku malého rozsahu.

Hustopeče plánují nový skatepark v Pavučině
Město připravuje žádost o dotaci na vybudování skateparku v areálu CVČ Pavučina. „Stávající skatepark je hojně využíván a v posledním roce pozorujeme výrazný nárůst mladých jezdců. Bohužel se již delší dobu potýkáme se zastaralými překážkami a špatným povrchem,“ dodává místostarosta. Nyní se naskytla možnost zapojit se do výzvy Podpora budování a obnovy míst aktivního odpočinku, termín příjmu žádostí je do 28. srpna. 


-vyh-
odebírejte přes RSS