Víťův brácha roztančil i ty nejmenší

3. 8. 2020 · 1 minuta čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Kultura

31. červenec jste mohli opět zavítat pod majestátní ořech, kam v rámci programu Léta pod ořechem zavítal do Hustopečí hudební projekt Víťův brácha.


Léto je v plném proudu stejně jako minifestival Léto pod ořechem, na kterém poslední červencový večer hostoval mladý hudebník z Čejkovic, který si říká Víťův brácha. „Já jsem Víťův brácha, zpívám, hraju na kytaru a hraju na různých společenských akcích,“ říká interpret. 

Již s hodinovým předstihem dorazil k místnímu M-klubu muzikant, který si pro své hudební působení vybral nezvyklé jméno. „Je to úplně jednoduché. Jsme tři sourozenci – máme nejmladší ségru, já jsem prostřední a nejstarší je můj brácha Víťa, je to muzikant a každý se mě na něj ptal, když studoval konzervatoř. Je to samozřejmě úcta k bráchovi a trošku i recese,“ usmívá se muzikant vlastním jménem Václav.

Pamatovat si jej můžete z roku 2018, kdy hrál na jednom z největších městských svátků. „Převážně hraji soukromé akce, ale do Hustopečí jsem dostal pozvání již podruhé – s kolegou jsem hrál na Burčákových slavnostech. Nyní přišla nabídka na Léto pod ořechem a to jsem si říkal, že bych si rád zahrál,“ dodává Víťův brácha. 

Návštěvníci se v průběhu hudebního večera pomalu uvolňovali. Napomáhalo tomu i malá fanynka, která program zpestřovala svými tanečními kreacemi přímo na podiu. Na konci večera již téměř všichni tančili a zpívali na notoricky známé písně. „Moc děkuji Hustopečím za pozvání, velice si toho vážím. Bylo to prima, bylo nás tam pár, ale já si myslím, že když si v tom lidé udělají tradici a budou na koncerty chodit, tak se z toho stane tradice a pěkný letní program, který si lidé užijí.“ Co říci závěrem? „Sledujete program Léta pod ořechem, choďte tam, je to bezva, je tam toho spousta k vidění,“ láká Václav. -vyh-

odebírejte přes RSS