Videoklip z Nádražky ovládl internet

16. 11. 2020 · 1 minuta čtení · 1 video

V neděli 15. listopadu dopoledne zveřejnila Základní škola Nádražní videoklip s přetextovanou písní Nonstop zpěváka Michala Davida o distanční výuce. Projekt, který nasbíral tisíce shlédnutí a stovky sdílení vznikl ve spolupráci s Hustopečskou televizí během pěti dní.


Za celou myšlenkou stojí pedagogický sbor ZŠ Nádražní v čele s paní učitelkou Janou Pláteníkovou a zástupkyní ředitelky pro druhý stupeň Ivanou Brabcovou.

„S tou myšlenkou a prvním nástřelem textu přišla Jana a já jsem byla okamžitě pro. Udělaly jsme společně v textu nějaké korekce a měly jsme hrubou představu o tom, co by mohlo vzniknout. Nějaké zkušenosti s točením videí ve škole máme, ale vzhledem k tomu, že se nesmíme vzájemně potkávat, nevěděly jsme si dost dobře rady s technickým zajištěním nahrávky. Proto jsme oslovily právě Hustopečskou televizi, kde nám vyšli ochotně vstříc, a v podstatě během týdne od prvního vzájemného kontaktu jsme měli hotovo,“ popisuje průběh příprav Brabcová.

Učitelé s hudebním nadáním nazpívali píseň ve svých domovech pomocí svých počítačů či mobilů a jednotlivé hlasy vytvořily sbor až ve střižně HTV. Při zpěvu se učitelé i natáčeli a tyto záběry pak posloužily jako podklad videoklipu, který je doplněn reálnými záběry ze skutečných videokonferencí, při kterých učí své žáky.

„Potřebovali jsme upustit páru, trochu odlehčit tu situaci, ve které se všichni nacházíme. Celý týden mne hrozně bavilo sledovat, jak se postupně na našem sdíleném disku objevovaly jednotlivé nahrávky, jak se ostatní postupně přidávají, odhazují zábrany a dodávají si odvahu. Jak já říkám, byla to taková naše psychohygiena. Píseň ale každopádně vznikla také proto, abychom dali najevo, že víme, že učení se doma není lehké, a proto vzniklo toto naše poděkování dětem i rodičům za trpělivost a podporu,“ neskrývala radost Brabcová. -nov-

odebírejte přes RSS