Do nových tříd MŠ Na Sídlišti se naváží vybavení, práce jdou finále

14. 1. 2021 · 2 minuty čtení · 18 fotografí · 1 video
Práce na budově Mateřské školy Na Sídlišti jdou do zdárného konce, finišuje tak výstavba zázemí pro téměř šedesátku stávajících i budoucích školčátek.


Děti jsou naše budoucnost a budoucnost Hustopečí je na dobré cestě – dětí totiž přibývá, a to byl také popud pro vedení města, aby bylo na novou generaci školčátek připraveno. Děti by se do nových tříd Mateřské školy Na Sídlišti mohly vrátit již od února. „Už několik let cítíme potřebu navýšit kapacitu školek, protože poptávka je vyšší než kapacita obou školek. Zvolili jsme tuto variantu, bylo několik způsobů, jak se k tomu postavit – nakonec zvítězila tato varianta nástavby MŠ Na Sídlišti. Vycházeli jsme i ze statistik počtu narozených dětí. V roce 2019 počet děti kulminoval na počet 71, v loňském roce to bylo 50 – problém tak částečně pomine a děti budou mít krásné prostory,“ raduje se místostarosta města Hustopeče Bořivoj Švásta. Ve dvou nových třídách si tak bude moci hrát až 56 dětí. Práce na školce stále pokračují, stávající školčátka tak našla své útočiště pod kostelem sv. Václava na náměstí.

Celá školka je bezbariérová a získala i nový výtah pro vozíčkaře a méně pohyblivé. Částka za dílo se pohybuje ve výši 37 milionů korun, z nichž 32 pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. A co vše se tedy od loňského dubna na školce podařilo? „Akce je rozdělena na tři samostatné díly – stavební část je hotová, vybavení bude do konce ledna a třetí část je zahrada, která by měla být hotová do konce prázdnin,“ říká investiční technik Radek Krušina. V rámci stavební části vznikla nástavba a přístavba schodišť, dvě třídy a příslušné zázemí. „Finišuje druhá část – vybavení – většinu bychom chtěli mít ke kolaudaci, zbytek by měl být do konce ledna. Je možné, že pár výrobků bude mít přesah do února, některé subdodávky se nedaří zajistit tak rychle – většinou kvůli kovidu,“ popisuje současné práce Krušina. Poslední tečkou pak bude dokončení zahrady, kam přibudou nové chodníky či herní prvky.

Děti se tak již brzy budou moci těšit na nové dobrodružství a zážitky, které na ně v mateřince čekají.

-vyh-

 

 

 

odebírejte přes RSS