Dopravní komise zareagovala na výzvu občanů

11. 3. 2021 · 1 minuta čtení · 8 fotografí · 1 video
Téma Z města

Parkování po Hustopečích je stále se opakující téma. Parkovacích míst je nedostatek a vozidel přitom stále přibývá. I tak se postupně daří kapacity parkování navyšovat.


Parkování je téma, které se řeší všude po republice, tedy i u nás v Hustopečích. Auto má ve své domácnosti už prakticky každý z nás, a mnohdy nejen jedno. Vedení města často jedná o parkovacích kapacitách ve městě, zároveň se však snaží udržovat a zajišťovat bezpečnost na parkovištích stávajících. Aktuální změny navrhla dopravní komise na popud občanů. „Rada města schválila omezení parkovací doby na parkovišti u školní jídelny a učiliště v ulici Tábory. Osm parkovacích míst bude upraveno dopravním značením. Parkování bude možné od pondělí do pátku od 7 do 18 hodin na dobu stání maximálně dvě hodiny,“ říká radní pro dopravu paní Ivana Bundilová. Důvodem je velmi komplikované parkování zejména maminek, které navštěvují dětského lékaře, případně dalších klientů služeb a lékařských zařízení působících v budově učiliště. Zároveň zde parkují senioři a další zájemci o obědy ze školní jídelny. „K parkování je určen parkovací kotouč, pokud jej občané nemají, tak stačí na papírek napsat čas příjezdu,“ doplňuje radní. Papírek bude zatím tolerován. 

 Popojedeme kousek dál, a to do ulice Svatopluka Čecha. Také zde si někteří řidiči budou muset v brzkých týdnech zvyknout na změnu. „Zde se bude jednat o zákaz parkování nákladních vozidel v parkovacích zálivech. Dodávky brání ve výhledu v bezpečném vyjíždění obyvatel od svých nemovitostí a brání bezpečnému výhledu řidiči najíždějících z bočních ulic,“ vysvětluje Bundilová.

Připomínáme, že pro dlouhodobé parkování mohou řidiči využívat záchytného parkoviště u vlakového nádraží. S většími změnami v parkování ve městě se v dohledné době nepočítá.

-vyh-

odebírejte přes RSS