Za zavřenými dveřmi: Hustopečské kino láká na domácí projekce

23. 3. 2021 · 1 minuta čtení · 8 fotografí · 1 video

Hustopečské kino zeje prázdnotou, za jeho zavřené dveře se filmoví nadšenci nepodívají. S naší kamerou jsme však navštívili produkční Martinu Ondrovou, která nám prozradila novinky z kina a dovolila nám nakouknout do zákulisí nové budovy.


Za rok 2020 se uskutečnilo 243 filmových projekcí, které navštívilo 9 671 diváků. Ke konci letošního března do sedaček místního kina neusedl divák žádný. Od poloviny října loňského roku je tak v místním kině pusto, prázdno a smutno. „Nemůžeme promítat, nemůžeme se tady setkávat, nemohou se zde konat žádné koncerty ani divadelní představení,“ říká Martina Ondrová, produkční v místním kině. I zde vyhlíží lepší zítřky. „Vyčkáváme čas, kdy to tady znovu vypukne, ať už s omezeními – budeme rádi, že budeme moci pro vás chystat program,“ těší se Martina.

Alespoň malou náplastí pro filmu chtivé fanoušky je nový projekt, do kterého se rozhodli v kině zapojit. Kinem se tak může stát například Váš obývací pokoj. Bouchněte pytlík popcornu, pohodlně se usaďte a užijte si filmové novinky u vás doma – jak na to? „Od minulého týdne jsme se zapojili do nového projektu Kina spolu. Můžete si promítat kvalitní a dobré filmy doma prostřednictvím počítače a televize. Na každý den jsou připraveny dva filmy (18.30 nebo 20.30). Vy si zakoupíte vstupenku za 100 korun a částečně tak podpoříte i naše kino tím, že doma zhlédnete projekci,“ láká k domácí podívané Martina. Veškeré informace spolu s programem vybraných filmů naleznete na www.kinohustopece.cz. Místní kino není jen o promítání filmů – své místo zde má kultura všeho druhu od koncertů po výstavy a divadla. „Většinu představení se nám podařilo přeložit na náhradní termíny – ty zveřejňujeme na webových stránkách kina či webových stránkách města,“ informuje nás Ondrová.

-vyh-

67590

odebírejte přes RSS