Hustopeče pomáhaly hudbou

9. 7. 2021 · 1 minuta čtení · 10 fotografí

Benefiční koncerty jsou – především v posledních dvou týdnech – velmi oblíbeným způsobem, jak vybrat peníze, a zároveň divákům do srdcí vehnat po dlouhé době trochu kultury. A přesně o to se snažil i čtvrteční benefiční koncert Českého rozhlasu Brno a města Hustopeče nesoucí název „Hustopeče pomáhají“.

Na pódiu se představilo skvělé hudební uskupení Cimballica, kterému svůj hlas propůjčila zpěvačka, moderátorka, a hlavně hustopečská rodačka Hanka Pregrtová, herec a zpěvák Jan Brožek, Jarka Vykoupilová se svou knihou Babské rady nebo sám šéf muzikálového souboru Městského divadla v Brně Petr Gazdík. Celým programem provázel moderátor Českého rozhlasu, Jiří Kokmotos.

Kromě toho, že se zpívalo, se také prodávalo. A to vína od vinařů ze zasažených oblastí. Prodeje vína se účastnili dokonce i dobrovolníci, kteří byli v Hustopečích na dovolené.

Veškerý výtěžek, který po finálním sečtení činí 118 200 Kč, půjde na Nadační fond Českého rozhlasu a dále poputuje jako podpora do obcí zasažených tornádem.

 

-slam-

odebírejte přes RSS