Hustopečemi projel mezinárodní cyklistický závod Visegrad 4 Bicycle Race - Czech

21. 7. 2021 · 1 minuta čtení · 25 fotografí
Téma Sport

V sobotu 17. července Hustopečemi projel mezinárodní cyklistický závod Visegrad 4 Grand Prix Czech republic. Podnik je součástí prestižní série jednorázových závodů Visegrad 4, je také zařazen do kalendáře mezinárodní cyklistické federace UCI, což je zárukou kvalitní účasti profesionálních cyklistů. 

Na start se v sobotní ráno postavilo takřka 110 cyklistů z 10 zemí Evropy – z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska, Itálie, Rakouska,  Německa, Izraele, Estonska a Slovinska. Největší hvězdou v pelotonu byl v dresu českého národního týmu Josef Černý, člen profesionálního WorldTour týmu Deceuninck – Quick Step, vítěz etapy na Giro d’Italia a, mimochodem, odchovanec TJ Favoritu Brno. A závodilo se od samého počátku, však úvodních 50 km zvládli závodníci ujet za hodinu!

Rozhodujících bylo posledních 50 km, kdy museli cyklisté zdolat celkem 8 náročných stoupání. Nejrychlejším závodníkem na hradě Špilberku se po takřka čtyř a půl hodinách jízdy byl loňský mistr ČR Adam Ťoupalík (Elkov – Kasper), před Danielem Turkem (Felbermayr Simplon Wels) a Karlem Camrdou (Topforex ATT Investments). Až na čtvrtém místě skončil první zahraniční závodník David Per ze slovinského týmu Adria Mobil.

"Jako pořadatele TJ Favorit Brno nás může těšit, že celý závod se setkal s pozitivními ohlasy jak od samotných cyklistů a týmových sportovních ředitelů, tak i od odborné a laické veřejnosti. Všechny tyto skutečnosti nám dodávají chuť a sílu rozvíjet potenciál tohoto závodu. Již teď máme na stole vylepšení, která se pokusíme v příštím ročníku zrealizovat. Osobně se netajím myšlenkou, posunout v budoucnu tento závod do první kategorie Mezinárodní cyklistické federace (UCI) a přivítat na startu skutečné hvězdy profesionální cyklistiky, které znají fanoušci pouze z televize," uvedl v tiskové zprávě pořadatel závodu Josef Vaishar z TJ Favorit Brno.

Celý přenos můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=0iUe3Lhdg14&t=9485s

Foto: Jan Brychta a Jaroslav Svoboda

odebírejte přes RSS