Léto skončilo - děti přivolaly podzimní královnu...

26. 9. 2021 · 1 minuta čtení · 23 fotografí
Téma Kultura

Máme za sebou pravděpodobně jeden z posledních teplých víkendů tohoto roku a není proto divu, že všichni jej chtěli strávit na čerstvém vzduchu. V neděli 26. září doslova davy rodin s dětmi zaplnily Křížový vrch, na kterém Centrum volného času Pavučina připravilo Loučení s létem a přivítání podzimní královny.

Cestičku ke kapli sv. Rocha lemovala stanoviště s pohádkovými bytostmi, na kterých si malí i velcí mohli vyzkoušet své dovednosti z různých oblastí. Malovalo se květinami, hledaly se zakutálené oříšky, bojovalo se s loupežníky, poznávaly se květiny a dokonce se i zpívaly ukolébavky. 

Po splnění všech úkolů se mohly děti projet na koních, opéci si jablíčko či špekáček u táborového ohně nebo se proběhnout po areálu relaxační zóny. Mnoho rodin si s sebou vzalo deky a spojily pohádkové dovádění s odpoledním piknikem v trávě.

Kolem páté hodiny se chopila slova zlatem oděná letní královna, která spolu s dětmi přivolala svou nástupkyni - královnu podzimní. Ta při přebírání vlády slíbila, že se vynasnaží, aby podzim v Hustopečích byl stejně krásný, jako léto. 

Doufejme, že svůj slib dodrží a my si budeme moci ještě dlouho vychutnávat procházky nejen na Křížový kopec. -nov-

odebírejte přes RSS