Ovčí bál podpořil výsadbu stromů v ZOO Hodonín

5. 9. 2021 · 2 minuty čtení · 9 fotografí · 1 video
Téma Kultura
S koncem léta a příchodem podzimu by se mohlo zdát, že zábavě v Hustopečích je konec. Že to není pravda, potvrdil i letošní Ovčí bál Spolku Všehoschopných, který zahajuje pomyslnou sezónu podzimních událostí v našem městě.


Ovčí bál je jedna z hustopečských akcí, kde potkáte spíš více místních než přespolních, což přispívá k rodinné, přátelské a pohodové atmosféře. Právě ta je cílem spolku Všehoschopných, kteří se i letos rozhodli veškerý výtěžek věnovat na výsadbu stromů, tentokrát však jinde než v našem městě. „Letos vybíráme pro ZOO Hodonín, kde jim vytrhalo stromečky tornádo,“ popsal člen spolku Kamil Konečný, tematicky oděný do kostýmu opeřence.

O hudební doprovod se postaraly již dobře známé kapely jako La Bande, Poollitters, Atak nebo Emtolog. Ani letos si za své vystoupení nenárokovali honorář, a tak mohli Všehoschopní předběžně začít kalkulovat. „My bychom do ZOO Hodonín chtěli poslat milion, ale to nemáme, takže jsme se jako Všehoschopní domluvili, že částku, která se většinou vybírá – a bývá to kolem dvaceti až třiceti tisíc – dorovnáme z peněz našeho spolku na padesát tisíc,“ predikuje místopředseda Kamil Konečný. „Já jsem naměkko, klidně bych řekl padesát pět tisíc, i kdybych měl prodat snubní prstýnek!“ přihazuje předseda spolku Miroslav Vodák.

Pořádná muzika, vyhlášené ovčí klobásky a ochota pomáhat nebyly tím jediným, co návštěvníky lákalo k účasti. Patřila k tomu také ikonická tombola, která tentokrát obsahovala opravdu velkou výhru. „Když sponzorům řekneme, že potřebujeme něco zadarmo do tomboly, tak se můžou strhat. Máme obrovskou výhru, která vypadá jako reproduktor, ale není, je to lednice! A pak máme spoustu mandlovice, vína… Prostě když někomu řekneme, že chceme něco zadarmo, tak nám toho navalí kvantum,“ raduje se Kamil Konečný.

Sympatické uskupení Všehoschopných se nebrání novým členům. K tomu, abyste mohli do spolku vstoupit, je ale třeba splňovat pár důležitých bodů. „Členů Spolku Všehoschopných samozřejmě přibývá, ale pozvolně – přijímací řízení je totiž náročné. Nemůže k nám jen tak kdo chce, musí mít hlavně dobré srdce,“ vysvětluje Konečný. „Ono stačí, když člověk chce pracovat a je slušný,“ dodává předseda Vodák. -slam-

 

 

odebírejte přes RSS