Stadion naplno žije fotbalem i atletikou

14. 9. 2021 · 2 minuty čtení · 12 fotografí · 1 video

O prázdninách sloužil nově zrekonstruovaný stadion především veřejnosti. S novým školním rokem se na něj vrátily sportovní kluby a jakkoliv se to v průběhu prací zdálo nemožné, ruku v ruce na sportovní plochy vyběhli atleti i fotbalisté.


Přestože rekonstrukci sportovního stadionu provázela mnohá nedorozumění a komplikace, všechny dotčené sportovní kluby se shodli na tom, že jejich cílem je, aby stadion plnohodnotně sloužil dětem a jejich vedení ke sportu v duchu fair play. A že tohoto cíle bylo dosaženo se můžeme opakovaně přesvědčovat při trénincích atletických i fotbalových. 

„Zatím nepozoruji žádný problém, S trenéry fotbalistů si vycházíme vstříc, takže třeba když vidím, že hrají na hřišti, tak tam nebudu házet oštěpy nebo koule. A na druhou stranu mám radost, když oni využijí tartany a zaběhají si na nich,“ komentuje dosavadní zkušenosti trenér atletického oddílu a  iniciátor rekonstrukce stadionu Zbyněk Háder.

Přestože fotbalové i atletické týmy trénují na stadionu již od prázdnin, proběhl v pondělí 13. září velký atletický nábor především nováčků a menších dětí. „Byl obrovský zájem, musíme si rozdělit skupiny, abychom uspokojili všechny rodiče. Dneska si tu dětičky vyzkoušeli skok do dálky, hod raketkou a běh přes překážky. To jsou disciplíny, kterým se budou potom věnovat v průběhu roku spolu s gymnastikou, míčovými hrami, aby si děti zvykly na pohyb,“ přiblížila nábor trenérka Michaela Houdková.

Ve stejný čas se na hřišti sešla i fotbalová miniškolička, která ačkoliv se schází již měsíc, stále nabírá nové talenty. „Je to příprava na fotbal, takže se učíme hlavně koordinaci, naučíme je práci s balónem, aby to spolu souviselo, aby dovedli běhat s míčem i bez něj,“ představil svou skupinu trenér Petr Vedra.

Také všechny ostatní týmy FC Hustopeče se již proběhly po novém trávníku a muži už zde odehráli i několik zápasů. „Hraje se tu dobře, je to tu pěkné. Tráva je trochu tvrdší, než jsme byli zvyklí, ale vyhovuje nám to,“ doplnil Vedra.

Přestože je stadion již plně funkční, bude ještě doplněn o některé prvky a v plánu je i rekonstrukce šaten. „Musí se dodělat věci okolo, takže budeme chtít upravovat příjezdy a plochy kolem dráhy a celého stadionu. Budeme dělat i sklad pro atletické pomůcky a čeká se na povolení, aby se mohlo dodělat odvodnění plochy. Kabiny jsou druhá velká etapa, která se nyní projektuje, je podána žádost na stavební řízení a budeme hledat vhodnou dotaci,“ shrnul další plány s rozlehlým areálem Zbyněk Háder. -nov-

odebírejte přes RSS