Hustopečští se opět zapojili do Sbírky potravin

22. 11. 2021 · 1 minuta čtení · 9 fotografí · 1 video
Téma Z města

Podzimní kolo Národní potravinové sbírky proběhlo v sobotu 20. listopadu. V Hustopečích se do ní zapojila prodejna Lidl, kde se vybralo 37 banánových krabic s 633 kg potravin a 42 kg drogerie. Další sběrné místo bylo v suterénu kostela sv. Václava a sv. Anežky České. Tam lidé přinesli dalších 403,25 kg potravin a 80,5 kg drogerie. 


Vše, co se v našem městě vybralo tu i zůstane. Tak jako i při minulých sbírkách pozveme pracovníky sociálního odboru, aby si udělali balíčky pro rodiny, kterým pomáhají. Ostatní zůstává ve prospěch naší Potravinové pomoci Pod věží, která v současnosti eviduje téměř stálých 70 klientů. 

Z minulé sbírky jsme v srpnu poslali 208 kg základních potravin (hlavně těstoviny, rýže, luštěniny) do skladu Potravinové banky v Brně, kde jich už byl v té době velký nedostatek. V říjnu a listopadu na oplátku oni přivezli z ostatních potravin nám. 

V příštích měsících se budeme muset obejít bez příspěvků ve foodboxu z prodejny COOP. Z důvodu její rekonstrukce bude foodbox přemístěn do Mikulova. I proto byla pro nás současná sbírka důležitá. Lidí, kteří se na nás pro pomoc obracejí, neustále přibývá. Naposledy to byly například dvě maminky, které zaskočila záloha na elektřinu. Tím více si v dnešní nejisté době vážíme všech dárců a moc jim DĚKUJEME! 

Jitka Lachmanová, organizátorka

odebírejte přes RSS