MAPík našel v Hustopečích vítěze dvou kategorií

17. 11. 2021 · 2 minuty čtení · 17 fotografí · 1 video
Téma Sport

Místní akční plán Hustopečsko spustil v létě první kolo velké soutěžní hry Putování s MAPíkem, v jejímž rámci mohli zájemci putovat po stanovených trasách a posílat odtud soutěžní fotografie. První kolo soutěže bylo uzavřeno koncem září a Hustopeče mají mezi vítězi několik zastoupení. 


Třída Želviček z Mateřské školy Na Sídlišti a Natali Wechová ze sedmé třídy Základní školy Komenského. Hustopeče mají vítěze dvou kategorií velké soutěžní hry Putování s MAPíkem, kterou vyhlásil Místní akční plán Hustopečsko. „Je to soutěžní hra, která bude mít několik kol a její podstatou je poznávání krás zdejšího mikroregionu ORP Hustopečsko,“ představila cíl hry koordinátorka soutěže Michaela Hradilová.

Mateřská škola Na Sídlišti si díky aktivitě třídy želviček převzala titul "MAPíkova škola" v úterý 16. listopadu. „My rádi podnikáme dobrodružné výpravy a dlouhé procházky, takže když se nám dostala do ruky soutěžní brožurka, tak jsme vůbec neváhali. V Hustopečích je spousta míst, které děti vůbec neznají, takže jsme spojili příjemné s užitečným a užili jsme si to,“ neskrývala nadšení paní učitelka Alena Kovaříková, která fotky obětavě posílala. 

Odměnou byly dětem pamětní diplomy, balík sladkostí a hlavně bezdrátová fototiskárna, ze které měly radost především paní učitelky. 

Vítězka kategorie do 15 let, dvanáctiletá Natali Wechová si cenu převzala pře zraky svých spolužáků přímo na Základní škole Komenského. „My s mámou hodně cestujeme po výletech, proto jsme tohle vzaly jako takovou osobní výzvu a kromě muzeí jsme si prošly úplně všechno. Bylo to super a nejvíc se mi líbilo, že jsem to celé mohla absolvovat právě s mámou,“ usmívala se Natali při přebírání cen. 

Odnesla si diplom, kalendář a také fotografický objektiv k telefonu, který se jí okamžitě zalíbil. „Za pár dní jedeme do Prahy, tak ho určitě hned vyzkoušíme,“ těšila se Natali. 

První část soutěže si okamžitě získala nadšené soutěžící a výběr vítězů nebyl jednoduchý. „Celkem nám do soutěže dorazilo asi 300 fotografií a vítěze jsme rozdělili podle několika kritérií a kategorií. Prvního října odstartovalo druhé kolo a všechny informace o trasách i posílání fotek najdete na našem webu www.maphustopecsko.cz,“ pozvala k účasti koordinátorka Hradilová. -nov-

odebírejte přes RSS