Navštívili jsme Noc divadel v Boleradicích

23. 11. 2021 · 1 minuta čtení · 4 fotografie · 1 video
Téma Kultura

V pátek 4. prosince se v hustopečském kině představí Divadelní spolek bratří Mrštíků s vánoční hrou Duchové Vánoc. Zajeli jsme se k nim podívat na Noc divadel, kterou pořádali v sobotu 20. listopadu.


V Hustopečích jsme kvůli nemoci jedné z hereček museli zrušit divadelní představení Třetí prst na levé ruce a proto jsme vyjeli na návštěvu do nedalekých Boleradic, kde místní ochotnický spolek uspořádal v sobotu 20. listopadu Noc divadel. „Naše noc divadel začala už v 10 hodin dopoledne, kdy tady zasedalo oblastní předsednictvo Svazu českých divadelních ochotníků. Odpoledne jsme tu měli seminář pro divadelníky Jihomoravského kraje, abychom probrali možnosti společných aktivit,“ seznamuje nás s celodenním programem členka souboru Iva Kahounová.

V odpoledních hodinách si návštěvníci z řad veřejnosti vyzkoušeli divadelní kino. „Máme bohatý archiv a kvalitní dataprojektor, tak jsme si promítli video z 50. ročníku Krakonošova divadelního podzimu,“ pokračuje ve výčtu připravených aktivit Kahounová.  

Po devatenácté hodině začal hlavní večerní program, a to trochu netradičně společným potleskem. „To je takový zvyk všech nocí divadel, že vlastně vždycky v 19 hodin se všude v divadlech tleská, abychom měli nějaký pocit sounáležitosti“ vysvětluje Kahounová.

Jeviště poté opanoval divadelní spolek Svatopluk z Hodonína s francouzskou detektivní komedií Osm žen a závěr programu patřil komentované prohlídce. „Ty mají celkem ohlas u návštěvníků, provedeme je všemi zákoutími divadla, ukážeme jim kostým, kulisy, zázemí, prostě všechno. A v nočním čase je to takový kouzelný zážitek,“ uzavírá Kahounová.

Boleradický soubor se role hostitele ujal skvěle, ale už 4. prosince jej v Hustopečích uvidíme přímo na jevišti – přivezou nám divadelní hru Duchové Vánoc. -nov-

 

odebírejte přes RSS