Pavučina opět organizuje výjezdy na ledovou plochu

30. 11. 2021 · 2 minuty čtení · 5 fotografí · 1 video
Téma Sport
S příchodem zimy sportovní aktivity určitě nekončí! Už nějaký rok o tom přesvědčuje Centrum volného času Pavučina, které od listopadu pravidelně pořádá zájezdy na ledovou plochu do břeclavského zimního stadionu.


Ani letošek nebyl výjimkou a nadšenci ledních sportů mohli vyrazit v sobotu odpoledne do Břeclavi. Bruslaři se však sešli v menším počtu, než bývá zvykem. „V této chvíli je nás dvacet osm. Je to menší počet, ale dá se to přikládat tomu, že je venku sníh a také tím, že není úplně vhodná epidemiologická,“ vysvětluje si menší zájem bruslařů ředitel CVČ Pavučina, Petr Fridrich.

Nižší počet účastníků nebyl tím jediným, co bylo letos jinak. Dříve z Hustopečí do Břeclavi vyrážel speciální autobus, který všechny bruslaře naložil. Autobusová doprava byla tentokrát vynechána. „Autobusem jsme tentokrát nejeli cíleně, tento rok jsme to nastavili tak, že se bude jezdit vlastními auty, je to zase vzhledem k této situaci, abychom se v autobuse zbytečně nekumulovali a jelikož už poslední dobou jezdila většinou půlka zájemců auty a menší půlka autobusem, tak jsme se pro tento rok rozhodli, že vyzkoušíme variantu vlastní dopravy. Je to i finanční zátěž a musíme počítat s tím, že jsou ty podmínky, jaké jsou, takže i ta finanční situace je tímto dost ovlivněná,“ představuje dopravní záměr Pavučiny Fridrich.

Ledová plocha břeclavského zimního stadionu bývá veřejnosti běžně otevřena. Na rozdíl od zájezdů s Pavučinou si tu však na ledě nezahrajete hokej, který je nejen mezi dětmi tolik oblíbený. Pokud to epidemiologická situace dovolí, bude Pavučina pořádat další bruslení na Silvestra, 31. prosince, a to v čase od 10:30 do 11:30. „Zúčastnit se může víceméně kdokoliv, kdo je nějaký oblíbenec Pavučiny,“ směje se Frifrich, „ale může to být prostě kdokoliv z Hustopečí nebo blízkého okolí, není to nijak závazné, samozřejmě je ideální, když se ti zájemci vlezou do nějakého rozumného počtu.“ -slam-

 

 

 

 

odebírejte přes RSS