Stolní tenisté sbírají úspěchy! Matěj Sedláček okresní přeborníkem.

22. 11. 2021 · 2 minuty čtení · 2 fotografie
Téma Sport

V plném proudu je sezona stolních tenistů. Hrají se všechny mistrovské soutěže jak dospělých, tak mládeže, do toho vstupují turnaje mládeže jak v rámci okresu, tak i kraje. A družstvo mužů, které hraje druhou nejvyšší soutěž v rámci republiky je po devíti odehraných kolech na šestém místě s bilancí 6 vítězství a 3 porážky. 

S touto bilancí jsme velmi spokojeni. První liga je letos nesmírně silná a není zde slabých soupeřů. Navíc máme minimální ztrátu na vedoucí celky a chceme v každém utkání vyhrát. Zatím nám vyloženě nevyšla dvě utkání v Brně a Novém Jičíně, naopak jsme porazili jasně vedoucí tým tabulky Ostravu B. 

Ukazuje se, že můžeme porazit každého, ale také s každým prohrát. Tahounem družstva je Vojta Štrof, ale velmi dobře hrají i ostatní hráči Schwarzer, Klimek Kopányi. B družstvo v krajské soutěži je prozatím na šestém místě s bilancí 4 vítězství, jedna remíza a 4 porážky. Cílem je hrát v poklidném středu tabulky a to se nám zatím daří. C družstvo dospělých hraje okresní přebor 3. třídy a je prozatím na velmi pěkném třetím místě s bilancí 5 vítězství a 3 porážky. V tomto družstvu již dostávají příležitost naši mladíci, kteří zde sbírají velmi cenné zkušenosti. 

V mládežnických kategoriích máme zařazena v okresních soutěžích 2 družstva. A družstvo hraje okresní přebor 1. třídy a je prozatím na 4. místě. B družstvo hraje okresní přebor 2. třídy a je zatím na 3. místě. V A družstvu si vedou nejlépe Ondra Topinka, Jakub Sedláček a Marek Ovesný v B družstvu pak dostávají příležitost si zahrát všichni chlapci z oddílu, k nejlepším patří Tomáš Wech, Matěj Sedláček, Střelec Rafel, Standa Sedláček, Ondra Chloupek, Jose Růžička, Honza Hubička a Štěpán Kufa. 

Mládežníci se zúčastnili i okresních přeborů jednotlivců a zde dosáhl super úspěch Matěj Sedláček, který se stal v kategorii nejmladších žáků okresním přeborníkem, dále pak společně s Vojtou Topinkou získali stříbrnou medaili ve čtyřhře. 

V kategorii starších žáků jsme získali dvě bronzové medaile ve čtyřhře zásluhou párů Wech - Ovesný a Sedláček Jakub - Topinka Ondra. Chlapci se zúčastnili krajských turnajů v Dubňanech a Rájci Jestřebí, a v konkurenci těch nejlepších z kraje se neztratili. V Dubňanech Ondra Topinka vyhrál divizi B mladších žáků a v Rájci byl Jakub Sedláček třetí v divizi A, to jsou skvělé úspěchy. 

Sezona pokračuje nepřetržitě dál, 18.12. bychom měli pořádat v naší herně okresní přebory mladších žáků a 19.12. pak okresní přebory dospělých. Snad nám v tom Covid nezabrání a soutěže a turnaje nebudou přerušeny, to si přejeme nejvíc. 

Jan Matlach, trenér

odebírejte přes RSS