Stolní tenisté uzavřeli sezonu skvělým 5. místem

19. 4. 2022 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Sport

Jedním slovem vynikajícího výsledku dosáhli hustopečští stolní tenisté, kteří v právě skončeném ročníku druhé nejvyšší české soutěže první ligy skončili na krásném 5. místě. Jenom pro představu - jeden jediný míček v posledním utkání v Havířově je dělil od vítězství, což by znamenalo konečné třetí místo v tabulce. Nakonec však toto utkání skončilo nerozhodně 9 : 9 a tato remíza tenisty posunula na konečné 5. místo prvoligové tabulky. 

"Jsme druhým nejúspěšnějším celkem v kategorii mužů na celé jižní Moravě. Před námi je pouze Hodonín, který hraje extraligu, v níž však skončil na posledním místě. Celá sezona byla pro nás velmi náročná, v první lize startovalo celkem 14 družstev, sezona byla ovlivněna množstvím odkládaných utkání z důvodů Covidu, ale hlavně první liga je nesmírně těžká soutěž. Utkání jsou velmi vyrovnaná, dramatická až do posledního míčku. Nakonec jsme 15 utkání vyhráli, 3 remizovali a v 8 případech jsme odešli poraženi. Jako jediní jsme porazili vítěze první ligy celek TJ Ostrava KST B," pochlubil se trenér Jan Matlach

Nejlepším hráčem byl vyhlášen Vojtěch Štrof, který byl v hodnocení úspěšnosti jednotlivců v první lize na 11. místě. Výbornými výkony se prezentovali i všichni zbylí členové mužstva Antonín Schwarzer, Tomáš Kopányi a Vojta Klimek. 

"Nyní nás čeká chvilku oddych a pak se začneme připravovat na další sezonu, která jak už nyní víme bude ještě těžší než ta letošní. Ale jsme silný tým a budeme bojovat o co nejlepší výsledky a v každém utkání budeme chtít vyhrát," prohlásil odhodlaně Matlach.

odebírejte přes RSS