Budova Pavučiny v soutěži o Nejlepší evropský projekt! Hlasujte pomocí faceboooku.

4. 5. 2022 · 1 minuta čtení · 1 fotografie
Téma Z města

„Náš evropský projekt“ je soutěž pro obce, města a městské části, ve které se veřejnost zapojí do hlasování o nejoblíbenější projekt financovaný z evropských fondů. Soutěž probíhá pravidelně na Facebooku Evropské komise v ČR a svůj hlas Pavučině můžete dát ZDE.

Veřejnost v soutěži rozhoduje, které obce vyhrají finanční příspěvek 150 000,- na uspořádání obecní slavnosti nebo, vzhledem k událostem na Ukrajině, na aktivity obce spojené s pomocí uprchlíkům z Ukrajiny, a all-inclusive cestu do Bruselu.

Proč by měla vyhrát právě Pavučina?

Díky realizaci projektu vznikla nová dvoupodlažní budova, která nahradila původní dočasnou stavbu pro výstavbu dálnice z let 1969-1980 využívanou městem od roku 1982. Stavba o rozloze 1409 m2 zahrnuje keramickou, výtvarnou dílnu, sál pro pohybové aktivity, kanceláře, provozní místnosti, půjčovnu vybavení, hudebnu, stáje a sklad krmiva, ubytovací kapacity, byt správce, sociální zázemí, terasu, zelenou střechu a školící místnost s jídelnou.

Cílem projektu bylo vybudovat polyfunkční komunitní centrum, které nabídne nejen volnočasové, zájmové a vzdělávací aktivity pro děti a mládež, ale i sociální služby, umožní realizovat aktivity pro rodiny s dětmi, pro ženy i muže, ale i pro seniory. Prostory jsou využívány na různé pravidelné, tak i jednorázové akce. Vytvořil se bezpečný a podnětný prostor pro společné trávení volného času obyvatel města Hustopeče a okolních obcí.

V rámci centra je zde poskytována sociální služba Sociálně terapeutické centrum Radost Hustopeče (Diakonie ČCE - středisko Betlém).

Výše dotace EU: 13 847 165 Kč

Hlasuje se do 22. května, tak prosíme o hlasy i sdílení. Děkujeme! 

odebírejte přes RSS