Občané přišli Na kus řeči se zajímavými podněty

12. 5. 2022 · 2 minuty čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Z města
Starostka Hana Potměšilová pozvala ve středu 11. května všechny občany Na kus řeči, aby s nimi osobně probrala co je těší i trápí v našem městě. Po Covidové pauze se jedná o první takové setkání, jehož tradice započala už v roce 2019.


Podněty občanů k vedení města jsou v Hustopečích vítané a možností, jak kontaktovat radnici je hned několik. Přesto už v roce 2019 přišla starostka Hana Potměšilová s myšlenkou setkávání u jednoho stolu, aby se z očí do očí řešilo to, co občany aktuálně trápí nebo třeba i těší. „V době koronaviru podobná setkání možná nebyla, takže jsme to zkusili teď, po odeznění všech opatření. Ovšem vzhledem k tomu, že jsem poměrně komunikativní a nedělá mi problém mluvit s lidmi přímo na ulici nebo u mě v kanceláři, tak vlastně ani není nějaká velká potřeba podobné schůze organizovat. Chápu totiž, že ne každému je příjemné mluvit mnohdy o citlivých věcech ve veřejné kavárně, kde sedí i více lidí u jednoho stolu. Mě naopak podobný brainstorming vyhovuje, protože se mi osvědčily diskuse ve více lidech, kdy každý přispěje svým názorem,“ svěřila se starostka.

Právě osobní setkání je to, co starostka Hana Potměšilová při komunikaci s občany vyhledává a preferuje. „Moje úvaha je taková, že pokud lidé chtějí něčeho dosáhnout nebo řešit nějaký problém, tak by neměli mít obavy mluvit s představitelem samosprávy. Je tu prostor osobní návštěvy na radnici, telefonátu, emailu, dopisů. Kontakty přímo na mě jsou veřejně dostupné a já vždy odpovídám. Čemu naopak neholduji jsou mnohdy urážlivé výkřiky na sociálních sítích, kde i když odpovíte na jeden dotaz, přidá sek němu sto dalších, které souvisí s úplně něčím jiným, a často se nelze dobrat nějakého závěru. Proto sociálně sítě příliš nesleduji a nemám ani ve správě facebookové stránky města, jak si někteří občané mnohdy myslí. Občas tam na něco odpovím pod soukromým účtem, ale pokud opravdu je potřeba něco řešit, pak určitě ne přes sociální sítě,“ vysvětluje starostka. 

Pozvání na neformální posezení do kinokavárny přijalo několik obyvatel a řešilo se parkování, zeleň po městě, veřejný mobiliář i developerské projekty. Podobná setkání se proto budou brzy opakovat. „Od občanů máme mnoho podnětů, které budeme ověřovat. Vše jsem si sepsala, vzala jsem si kontakty, takže budeme zjišťovat a ověřovat, protože ne na vše jde odpovědět hned na místě. Svůj účel toto setkání splnilo a já se těším, že se budeme moci brzy sejít znovu, protože právě díky podnětům od občanů můžeme řešit věci, o kterých jsme třeba ani nevěděli, že by se řešit měli nebo mohli,“ hodnotí starostka. -nov-

odebírejte přes RSS