Suterén kostela ožil maškarním rejem

23. 5. 2022 · 1 minuta čtení · 15 fotografí · 1 video
Téma Kultura
Stejně tak, jako se farníci z kostela sv. Václava postarali o jediný letošní ples v Hustopečích, uspořádali i jediný letošní maškarní karneval pro děti. Sice v netradičním termínu, ale s tradiční precizností a originalitou. 


Farní maškaráky jsou už roky typické tím, že hlavní program se neodehrává pouze v tanečním sále, ale hned na několika soutěžních stanovištích. „Prostě se nám to takhle osvědčilo. Děti se nám rozptýlí na více míst, nikde se netlačí, navíc si prohlédnou celý kostel. Ne všechny děti baví tanec, jsou takové ostýchavé, takže je to právě na těch stanovištích víc baví. Je to hravější,“ říká k originálnímu modelu karnevalu organizátor Petr Najman.

Každý rok je karneval laděný do určitého tématu. Tím letošním byla řemesla a povolání. A tak se v kostele potkávali profese všeho druhu od včelařů a rybářů přes lékaře až po záchranáře či chemiky. Kromě tance a soutěžních stanovišť na děti čekala i bohatá tombola, skákací hrad, občerstvení a několik vtipných scének. 

Návštěvnost karnevalu však byla i přes propracovaný program o poznání nižší, než v předchozích letech. „Přisuzujeme to jednak netradičnímu termínu, protože přece jenom máme dneska krásné teplo, svítí sluníčko a rodinky vyjely do přírody. A potom si myslím, že si lidé se stále ještě nenaučili po koronavirových lockdownech chodit ven. To je ostatně vidět na většině akcí,“ dedukuje Najman.  

Ani to však pořadatele nerozladilo a všichni si užívali komfortního prostoru a možnosti zakoupit neomezený počet výherních losů do tomboly. A vyhrál každý. -nov-

 

odebírejte přes RSS