Zahrada MŠ Pastelka obohacena novými prvky

10. 5. 2022 · 2 minuty čtení · 6 fotografí · 1 video

Hřiště Mateřské školy Pastelka krásně prokouklo! Díky dotaci a příspěvku města si děti mohou užívat nových herních a vodních prvků, víceúčelového hřiště i laviček.


Děti z Mateřské školy Pastelka mají zase o něco hezčí prostředí k venkovním radovánkám. Díky dotaci ze Státního zemědělského investičního fondu a příspěvku města se podařilo zajistit nové herní prvky na zahradu. „Naše přírodní zahrada je stará už pět let a za tu dobu bohužel některé prvky přestaly správně a bezpečně sloužit. Tou největší bolístkou pak byl umělý povrch sportovního hřiště,“ vysvětluje ředitelka školky Blanka Nešporová. 

Přímo na sportovní hřiště se dotace nevztahovala, ale díky celkové obnově prvků se v rozpočtu našlo místo i pro něj. Bez pomoci města by to však nešlo. „Dotace byla poskytnuta ve výši 220 tisíc korun a realizace se vyšplhala na 320 tisíc. Proto jsem zažádala Radu města o dofinancování projektu, bylo mi vyhověno, peníze jsme dostali a bylo proto možné upravit i to hřiště, které samo o sobě stálo 100 tisíc korun,“ počítá náklady Nešporová. 

A co konkrétně se na zahradě přibylo? „Kromě nového víceúčelového povrchu tu máme velké barevné pexeso, dřevěné týpí, pružinová houpadla, vodní prvek nebo lavičku ve tvaru letadýlka. Jednotlivé kousky nám přibývali postupně, takže děti měly dost času se s nimi seznámit a jsou spokojené. Všechno to přišlo v pravý čas, protože začíná jaro, hodně času trávíme venku a plánujeme i akce s rodiči,“ těší se Nešporová.

Poslední výzvou, která ale bohužel řešení zatím nemá, zůstává navýšení kapacity zahrady. Školku navštěvuje stovka dětí a všechny se na zahradu tak tak vejdou. Po obnově volá i okolí školky. „Školku samotnou máme vybavenou, třídy jsou modernizované, ale co nám chybí, to jsou finance na dokončení venkovního areálu. Trápí nás nevzhledný plot, nedořešené stání na kola, zastřešení popelnic a podobně. Teď nás proto čeká hledání vhodné dotace, případně navýšení rozpočtu z města,“ odhodlává se Nešporová.
-nov-

odebírejte přes RSS