Mladší žáci FC Hustopeče jsou mistři kraje!

13. 6. 2022 · 2 minuty čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Sport
V sobotu 4. června se na hřišti sportovního stadionu slavilo. Mladší žáci FC Hustopeče převzali pohár za první místo v krajské soutěži. 


Velkolepé oslavy, za které by se nemusely stydět ani prvoligové kluby si hustopečští mistři užívali v rámci Dne fotbalu, který FC Hustopeče uspořádal na závěr letošní sezony. „Dnešek je pro nás posledním dnem sezony 2021/2022 a jsem rád, že se nám podařilo naplánovat všechny zápasy do jednoho dne, abychom to takto slavnostně celé zakončili,“ těšil se z povedené akce předseda FC Hustopeče Jaroslav Šebesta.

Na hřišti se tak fanouškům naposled představily týmy mladších i starších žáků, dorostenci a oba mužské týmy, A i B. „Musím všechny kategorie opravdu pochválit za to, jak se jim v letošní sezoně dařilo. Samozřejmě mladší žáci jsou největší hvězdy, ale ani ostatní nezaháleli. Naši dorostenci byli ještě na podzim druzí, ale protože jsme některé z nich přesunuli do A mužstva a zapojili mladší žáky, tak dorostenci skončili asi v polovině tabulky. Starší žáci jsou pátí,“ bilancuje Šebesta.

Povzbuzeni úspěchy svých svěřenců, plánují trenéři po letní pauze otevřít k současným sedmi další tři nové kategorie. „Nazval bych to fotbalovým boomem. My se každý rok snažíme přidat nějakou kategorii a teď to bude U8, což jsou děti do osmi let. Současně budeme mít nový B tým starších žáků a ve spolupráci s Velkými Pavlovicemi i mladší dorost. Na září chystáme náborová odpoledne, takže rodiče můžou přivést děti k fotbalu,“ zve Šebesta.

Fotbalový podzim bude v Hustopečích nabitý. Plánují se oslavy 100 let fotbalu v Hustopečích a nebude proto chybět náležitá oslava. „Chceme uspořádat podobný fotbalový den, jako dneska. Bude i bohatá tombola a budeme dražit dresy Sparty Praha , které nám zajistil hustopečský odchovanec Michal Sáček. Konkrétně to bude jeho dres, dres Adama Hložka a dres Davida Hancka. Výtěžek poputuje na charitu,“ pozval Šebesta. -nov-

 

odebírejte přes RSS