Move Around Show 2022 ukázala svých 200 tanečníků

20. 6. 2022 · 2 minuty čtení · 10 fotografí · 1 video
Téma Sport

Viděli jste někdy na jednom místě tančit 200 dětí stejnou sestavu? Po zhlédnutí následující reportáže budete moci prohlásit, že ano. Postarala se o to taneční skupina Move Around, která kromě Hustopečí působí i v Žabčicích a Velkých Němčicích.


Move Around Show 2022. Taneční exhibice oblíbené taneční skupiny Move Around zaplnila prostor za kulturním domem ve Velkých Němčicích v sobotu 18. června. „V každé ze tří obcí, ve kterých působíme, máme několik tanečních skupin od nejmenších dětí po maminky a dnes jsme se všichni sjeli sem do Velkých Němčic na závěrečné vystoupení,“ vysvětlila lektorka Žaneta Nejezchlebová, která taneční odpoledne i moderovala.

Betonový plácek bezvadně ladil se street tancem dětí, které se vzájemně podporovaly a motivovaly, což dokreslovalo uvolněnou atmosféru akce. Diváci byli svědky strhujících tanečních kreací za zvuku hlasité rytmické hudby. Své sestavy nacvičovali tanečníci v průběhu celého školního roku. „Během školního roku máme klasické lekce tance jednou či dvakrát týdně. V létě máme letní tábory a campy, soutěže a podobně. A během roku vystupujeme na různých kulturních akcích. V Hustopečích nás zaštiťuje Centrum volného času Pavučina, v Žabčicích Sokol Žabčice a ve Velkých Němčicích fungujeme pod městysem. Dohromady je nás 200 tanečníků, takže je to obrovský kolos, který skvěle funguje právě díky podpoře všech měst,“ pochvalovala si Nejezchlebová.

Jak velký kolos to je, se mohli diváci přesvědčit na vlastní oči na závěr vystoupení, kdy všech 200 tanečníků zatančilo společnou sestavu. „Dát to dohromady bylo opravdu náročné. Celé to vlastně spočívalo v tom, že každá jednotlivá skupinka si nacvičila svoji osmičku a na samotný závěr pak tančili sestavu úplně všichni. Měli jsme na to jednu zkoušku, a to generálku až dnes tady na místě. A musím pochválit děcka i lektorky, jak to skvěle zvládli,“ neskrývala radost Nejezchlebová.

Za téměř profesionálním výkonem dětí stojí lektorky amatérky, které své svěřence vozí i na celostátní soutěže. „V Hustopečích má skupinky pod palcem Šárka Hanáková, v Němčicích a Žabčicích já a pak nám ještě vypomáhají lektorky Sára a Karolína. Všechny jsme si prošly podobnými skupinami a v Move Around působíme od roku 2004. I když máme všechny certifikáty a kurzy, tak je to pro nás jen taková vedlejší činnost, protože máme svá zaměstnání nebo jsme maminky na rodičovské dovolené. O to víc nás těší všechny úspěchy, kterých děcka dosahují a máme obrovskou radost, že to i naše děcka tak baví jako nás,“ usmívá se Nejezchlebová. -nov-

odebírejte přes RSS