O vítězi letošní rally rozhodovaly poslední metry

21. 6. 2022 · 1 minuta čtení · 1 fotografie · 1 video
Téma Sport
Jan Kopecký v barvách domácího týmu Agrotec Hustopeče urval vítězství v letošní rally mezi vinohrady. Cestu za zlatem však do posledních vteřin ztěžoval loňský vítěz Václav Pech.


Nádhernou bitvou doslova až do posledních měřených metrů vyvrcholil letošní 17. ročník Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2022. Z celkového vítězství se po strhujícím souboji radovala domácí posádka Jan Kopecký – Jan Hloušek na Škodě Fabii Rally2 Evo. Loňský vítěz Václav Pech zůstal letos těsně druhý. „Lhal bych, kdybych řekl, že mě to nemrzí. Ale ten souboj byl opravdu krásný, převládá ve mě takové to sportovní nadšení, protože kvůli tomu to celé děláme. Neprohráli jsme  nijak dramaticky, bylo to jako na houpačce, s Honzou jsme svedli parádní bitvu a takhle to má být,“ prohlásil na cílové rampě Pech. Podobně hodnotil výsledky i vítěz Kopecký.

Letošní ročník rally pojali pořadatelé jako memoriál Rudolfa Kouřila, dlouholetého ředitele hustopečských závodů, která tragicky zahynul v polovině března. S novou ředitelkou závodů Petrou Mynářovou se však podařilo dát dohromady dvě sekce s třemi rychlostními zkouškami. Celkem čekalo na účastníky 316 km, s necelými 150 km rychlostních zkoušek. „Hustopeče jsou vždycky náročné a odjet je, to je vždycky výzva. Jsou tu dlouhé šotolinové úseky, kde to klouže, je tu horko, ale je to celé vlastně úžasný zážitek,“ smál se v cíli Kopecký.

Rally mezi vinohrady je u závodníků velmi oblíbená a už teď se těší na další ročník. „Je to tak, Hustopeče jsou úžasné místo, jsou tu skvělí lidé, parádní atmosféra, každý chce odjet rally mezi vinohrady,“ shrnul spokojený Kopecký.

Mistrovská soutěž pokračuje závodem v Mladé Boleslavy začátkem července. -nov-

odebírejte přes RSS