Volejbalové tábory u dětí bodují

20. 7. 2022 · 2 minuty čtení · 5 fotografí · 1 video
Téma Sport
Šňůra příměstských táborů v Hustopečích pokračuje a benjaminek, příměstský tábor s minivolejbalem, slaví návrat. Po loňském úspěšném prvním ročníku se organizátoři rozhodli tábor zopakovat. I letos se těší pozitivním ohlasům.


Sportovní tábor patří třicítce dětí. „Děti máme rozdělené do tří skupin, jednu tvoří předškoláci, kteří se s minivolejbalem setkávají poprvé, je tady skupina starších dětí, kteří jsou tady spíš na prázdninách a mají kolem 10 let, a pak je tady skupina větších, která v loňském roce už navštěvovala volejbalový kroužek, to znamená, že za sebou mají volejbalové turnaje a už se jen zdokonalují a připravují na další sezonu,“ jmenuje trenér hustopečského volejbalu Petr Groh. Další sezona začíná hned na podzim, není tedy nač ztrácet čas. I přesto ale tábor není jen o volejbalu a jeho tréninku. Děti zažijí i další společné aktivity, kde si od sportu na chvíli odpočinou.„

Pořád ale větší část toho dne trávíme v hale, a to také kvůli tomu horkému počasí, hala nám poskytuje příjemné prostředí, ale samozřejmě to po obědě prokládáme jinými aktivitami, chodíme naPavučinu, kde si děti hrají, podnikáme akce, abychom nezaměstnávali jenom tělo,“ prozrazuje Groh. Pro děti jsou naplánovány vycházky i hry.

Hustopečské volejbalové týmy tvoří především děvčata, které mají většinové zastoupení. Pro kluky jsou v Hustopečích lákavější sporty jako fotbal nebo házená, s volejbalem je u kluků trochu problém, máme v ročníku vždycky asi dva až tři, což je výhledově velmi málo, to znamená, že ve většině případů opravdu převažují holčičky a také vyšší soutěže, které hrajeme, jsou tvořeny z dívčích družstev,“ vysvětluje nerovnoměrné zastoupení obou pohlaví trenér Groh.

Příměstským táborem letní aktivity pro hustopečský volejbal nekončí. Jejich harmonogram je nabitý a vy můžete být u toho! „Dovolil bych si veřejnost pozvat v neděli 31. července na městské koupaliště, kde chystáme odpoledne s minivolejbalem. Budeme se zaměřovat hlavně na děti od pěti do deseti let, připravíme jim nějaké soutěže a budeme se pokoušet o to je k této krásné hře přitáhnout. Pro starší děti, které už hrají soutěže, máme naplánováno soustředění, tentokrát odjíždíme do Letovic,“ čítá letní aktivity hustopečského Volejbalu Groh. Podobnou akci, která proběhne na konci července, předvedou znovu 21. srpna, opět na koupališti. „Byli bychom rádi, kdyby se rodiče s dětmi přišli podívat,“ uzavírá trenér pozvánkou. -slam-

odebírejte přes RSS