Propojka na Brněnské v novém kabátě

18. 8. 2022 · 1 minuta čtení · 6 fotografí · 1 video
Téma Z města

Nové chodníky, povrchy a na dvě desítky parkovacích míst vznikají v okolí Brněnské ulice. Zanedbaná propojka se má stát vycházkovou trasou. 


Město Hustopeče má na stole celou řadu projektů k opravám komunikací a chodníků, které čekají na realizaci. Zelenou od zastupitelů aktuálně dostala oprava propojky ulic Brněnská, Jiráskova a Kollárova. „Myšlenka úpravy této části města čekala na změnu územního plánu, který právě tuto propojku měl jako jakousi dopravní rezervu. Po změně v územním plánu jsme mohli začít projektovat tento prostor tak, aby částečně řešil parkování a částečně se stal i procházkovou zónou,“ vysvětluje starostka Hana Potměšilová.

Nový chodník tak spojí ulici Brněnskou s Kollárovou. Na kole se po novém povrchu dostanete od křižovatky u hotelu Amande třeba až po městskou halu. Autům bude povolen vjezd pouze na nová parkovací místa a do přilehlých garáží. Všechny práce vyjdou městskou kasu na 6,5 milionu korun a hotovo by mělo být v říjnu. 

Po stavebních pracích přijde na řadu ozelenění prostoru. Pěší zóny počítají s pergolami s popínavými rostlinami, keři, stromy i lavičkami. „Troufnu si říct, že tady vznikne opravdu krásný kout města,“ těší se starostka.

Probíhajících stavebních akcí je po mě stě vícero a další se projektují. „V současnosti dokončujeme rekonstrukci Střelnice v ulici Na Hradbách, průběžně opravujeme dům po paní Nohelové, který nedávno získal novou střechu, zajišťujeme Nádvoří domu U Synků, kde se hroutí sousední objet. Hotových projektů jsme měli celou řadu, třeba na vydláždění Dukelského náměstí nebo chodník k ranči Valkýra, ale to zase neprošlo zastupitelstvem. A projektují se třeba chodníky v ulici Nádražní, Havlíčkově či komunikace u obřadní síně,“ vyjmenovává investiční technik Radek Krušina. -nov-

odebírejte přes RSS