Palackého ulici zdobí nová alej

18. 11. 2022 · 1 minuta čtení · 17 fotografí · 1 video
Téma Z města
Velkou vlnu nevole vyvolalo letos na jaře kácení nemocných višní v ulici Palackého. Už tehdy vedení města slibovalo, že v ulici přibude zbrusu nová, zdravá alej a tento slib se stal skutečností ve čtvrtek 17. listopadu.


Výsadba začala hned zrána a protáhla se až do odpoledne. „Na doporučení zahradní architekty Veroniky Hukové jsme se rozhodli nahradit višně novým druhem a volba padla na hlohy, které by měli dobře snášet podmínky, které tu v ulici máme. Je tu málo vody, v létě sem praží slunce a navíc tu mám spoustu elektrického vedení. Hloh by tohle všechno měl zvládnout. Krásně kvete a na podzim má malé červené plody, což bude alespoň vizuálně připomínat původní višně,“ řekl místostarosta Bořivoj Švásta.

V ulici přibylo 54 nových stromů, které pomohla vysadit veřejnost, což byla podmínka získané dotace. „Akce je z větší části financována nadací Partnerství a jejich grantem Sázíme budoucnost,“ vysvětlila projektová manažerka Pavla Novotná. Celkové náklady jsou okolo 220 000 Kč. O to, aby se stromům v ulici dobře dařilo, se postarají městské služby. -nov-

odebírejte přes RSS