Štědří dárci opět podpořili sbírku potravin

22. 11. 2022 · 1 minuta čtení · 9 fotografí · 1 video
Téma Z města
Sbírka potravin pro Potravinovou pomoc pod věží, která pomáhá lidem z Hustopečska v těžké životní situaci, je již stálicí v kalendáři města. Bývá propojena s Národní sbírkou potravin, ale v letošním roce se podzimní termíny lehce minuly. Přesto se našla spousta dárců, kteří nashromáždili téměř 900 kilogramů potravin a přes sto kilogramů drogerie. 


„Štědrost dárců nás opravdu překvapila vzhledem k tomu, v jak těžké době se všichni nacházíme. Nečekali jsme, že se podaří sesbírat tolik potravin, jsme nadmíru spokojení a velmi děkujeme, vážíme si toho,“ zhodnotila podzimní kolo jedna z organizátorek, Michaela Straková.

Zapojily se i děti ze základní školy Nádražní, které po celý týden nosily své příspěvky do kabinetu a odtud potom rovnou pod kostel. „Velká část sbírky pochází pávě od těchto dětí, takže speciálně jim patří velké díky. A samozřejmě i učitelům, od kterých je záslužné, že vedou děti k solidaritě a ochotě pomoci,“ neskrývala dojetí Straková.

Nashromážděné potraviny roztřídí dobrovolníci do skladu a odtud potom v pravidelných termínech přímo konkrétním lidem. „V současné době máme v evidenci 90 pravidelných klientů, kteří se k nám dostali na doporučení Sociálního odboru města Hustopeče. Jsou to lidé bez domova, jsou to lidé,k teří se dostali do nečekané životní situace, jsou to také samoživitelky s dětmi, a musím říci, že i senioři, kterým nezbývají prostředky na nákupy,“ jmenuje Straková.

Pokud někdo nestihl do sbírky přispět a chtěl by, má možnost přijít každé úterý v 16:30 do 18 hodin pod věž kostela sv. Václava, kdy se potraviny rozdávají, třídí, a je možné i přinést další příspěvky. -nov, slam-

 

odebírejte přes RSS